Marvel schrapt 'The Kang Dynasty' als titel van nieuwe Avengers-film

Films
donderdag, 22 februari 2024 om 9:30
antman
De aankomende Avengers-film, voorheen "The Kang Dynasty," ondergaat een drastische koerswijziging na het schandaal rondom Kang-acteur Jonathan Majors, die op 18 december schuldig werd bevonden aan de mishandeling van zijn ex-vrouw en kort daarna werd ontslagen door Disney. De film wordt nu intern bij Marvel Studios aangeduid als Avengers 5, zonder vermelding van Kang.
Hoewel Marvel Studios volgens berichten doorgaat met de productie van de film, blijft het onduidelijk welke richting zij precies inslaan. De vraag die in de lucht blijft hangen is of Marvel Kang volledig uit de nieuwe Avengers-film zal schrijven of dat ze er niet aan ontkomen hem toch nog te laten verschijnen in de film. Deze aanpassing gaat overigens ook gepaard met de aanstelling van Michael Waldron als nieuwe schrijver, bekend van zijn werk aan Loki en Doctor Strange in the Multiverse of Madness.
De toekomst van Kang in het Marvel Cinematic Universe blijft vooralsnog onzeker. De bredere plannen van Marvel, inclusief mogelijke verschuivingen naar andere schurken zoals Galactus, blijven onderwerp van speculatie. Met de nadruk op aankomende projecten zoals Deadpool & Wolverine, The Fantastic Four en de animatieserie X-Men '97, zal de verdere ontwikkeling van het Marvel Cinematic Universe nauwlettend worden gevolgd door zowel fans als insiders in de filmindustrie.
Voornamelijk de X-Men lijken een groot onderdeel te worden van komende Marvel-producties. Ook de terugkeer van The Fantastic Four laat zien dat Marvel het aandurft nieuwe dingen te ondernemen. Er gingen namelijk geruchten dat de originele Avengers-cast zou terugkeren, inclusief Robert Downey Jr. Gelukkig blijkt dat plan niet meer dan gebakken lucht te zijn en lijkt Marvel de goede keuze te hebben gemaakt. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de 5e Avengers-film weer een topper zal zijn.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!