Saltburn-ster Barry Keoghan keert terug als The Joker in nieuwe Batman-film

Films
donderdag, 22 februari 2024 om 11:42
batfhmrhp0f6ahqj1ugtzopcmqo
Barry Keoghan lijkt zijn terugkeer als de Joker in The Batman: Part II te bevestigen. Ondanks dat hij nauwelijks te zien was in het eerste deel, zorgde een online vrijgegeven verwijderde scène voor een eerste blik op Keoghan in de iconische rol van de Gotham-schurk, wat overduidelijk smaakte naar meer.
In een recent interview met Vanity Fair heeft Keoghan voorzichtig laten doorschemeren dat hij opnieuw in de rol van de Joker zal kruipen. Daarmee voegt de Saltburn-acteur zich bij het prestigieuze gezelschap van eerdere Jokers, zoals Heath Ledger en Jack Nicholson.
The Batman: Part II werd officieel bevestigd tijdens CinemaCon in april 2022 en zal wederom Robert Pattinson als de Caped Crusader en regisseur Matt Reeves zien terugkeren. Met een geplande releasedatum van 3 oktober 2025 zullen fans helaas nog even geduld moeten hebben.
Voor die tijd kunnen liefhebbers van het Batman-universum uitkijken naar de HBO-serie The Penguin, waarin Colin Farrell terugkeert als de titulaire schurk, gepland voor een release eind 2024. Bovendien staat het grote scherm in april opnieuw in vuur en vlam met de release van Joker: Folie à Deux, waarin een alternatieve interpretatie van het iconische personage wordt geboden.
Barry Keoghan's terugkeer als de Joker volgt op het succes dat Keoghan had met de spraakmakende film Saltburn, die eind vorig jaar behoorlijk de tongen los wist te maken vanwege zogenaamd expliciete scènes met een hoge shockwaarde. Wellicht kunnen we concluderen dat Keoghan, mede door zijn prestatie in Saltburn, heeft aangetoond dat een gestoorde en verknipte rol de acteur op het lijf geschreven staat.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!