Mysterieus UFO-incident boven Soesterberg komt tot leven in Nederlandse documentaire

Films
donderdag, 22 februari 2024 om 12:15
korporaal jansen ziet ufo boven vliegbasis
In de koude februarinacht van 1979, drong een mysterieus object de schijnbaar ondoordringbare verdedigingslinies van de NAVO binnen en gleed ongestraft boven de Nederlandse luchtmachtbasis Soesterberg, waar de Amerikanen nucleaire wapens opgeslagen hadden.
Dit incident, het grootste onopgeloste raadsel van Nederland tijdens de Koude Oorlog, wordt dit jaar herdacht, 45 jaar na dato, met vertoningen van de Nederlandse documentairefilm "De UFO's van Soesterberg."
De vliegbasis Soesterberg, destijds een integraal onderdeel van de defensiemuur tegen de Russen, was constant op scherp met het bewakingspersoneel dat 24 uur per dag waakzaam was. Echter, niets kon hen voorbereiden op het plotselinge verschijnen van een ruim 50 meter breed object in de nachtelijke hemel.
Twintig medewerkers van de beveiligingsdienst waren getuige van het onverklaarbare fenomeen, dat geruisloos over de basis vloog om vervolgens met ongekende snelheid te verdwijnen. Ondanks deze ooggetuigenverslagen deed de luchtmacht het incident af als een luchtspiegeling, gevolgd door een oorverdovende stilte van de autoriteiten.
Ter ere van het 45-jarig jubileum wordt "De UFO's van Soesterberg" opnieuw vertoond in verschillende steden, waaronder Amsterdam, Nijmegen, Groningen, Hilversum en Soest. Deze Nederlandse documentaire werpt een uniek licht op de gebeurtenissen van destijds, waarbij ooggetuigen van het incident hun verhaal delen.
Het jubileum van dit opmerkelijke voorval vindt plaats temidden van een wereldwijde interesse in UFO's. Sinds The New York Times in 2017 melding maakte van een Ufo-onderzoeksprogramma van de Amerikaanse overheid, is het onderwerp steeds meer in de schijnwerpers komen te staan. In 2019 erkende het Pentagon het bestaan van UFO's, NASA kondigde in 2022 aan onderzoek te gaan doen, en recentelijk diende het Amerikaanse Congres zelfs een wetsvoorstel in voor verplichte transparantie over het onderwerp.
Voor meer informatie over vertoningen en speeldata ter ere van het jubileum, kunnen geïnteresseerden terecht op www.soesterbergufo.nl. Het is een uitgelezen kans om getuige te zijn van dit buitengewone stukje Nederlandse geschiedenis en de mysterieuze gebeurtenissen boven Soesterberg, die nog steeds wachten op een bevredigende verklaring.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!