Sony verschuift koers van 'Silk: Spider Society' naar een meer mannelijk publiek

TV en Series
zaterdag, 17 februari 2024 om 12:05
azqftkrctpoaptupzutfcmnjzbi
Sony's ambitieuze Silk: Spider Society maakt een scherpe koerswijziging naar een meer mannelijk publiek. De serie, gericht op de Koreaans-Amerikaanse superheld Cindy Moon, heeft ingrijpende veranderingen ondergaan in het schrijversteam en de koers, maar blijft vastberaden haar creatieve visie te behouden. De serie gaat in 2025 in première op Amazon Prime Video.
De beslissing om zich te richten op een mannelijker publiek heeft de serie gedwongen tot aanzienlijke veranderingen, waaronder het ontslag van bijna het gehele schrijversteam. Ondanks deze uitdagingen blijven de kernleden, waaronder showrunner Angela Kang en producers Phil Lord en Christopher Miller, vastbesloten om Cindy Moon's verhaal tot leven te brengen.
De serie, die diep in de wereld van Cindy Moon duikt - een personage met unieke krachten afkomstig van dezelfde spin die Peter Parker transformeerde - heeft een tumultueuze ontwikkelingsweg gehad. Het recente Writers Guild of America-stakingsincident leidde tot een herbeoordeling van de creatieve richting, wat resulteerde in een moedige zet van Sony en Amazon om de serie op een mannelijk publiek te richten.
De focus op Cindy Moon, met haar rijke culturele achtergrond, biedt de mogelijkheid om diverse verhalen in het superheldengenre te verkennen. Het project bevindt zich op een kritiek punt, met meerdere afleveringen al voltooid vóór de staking. Een nieuwe schrijversploeg zal naar verwachting samenkomen in januari onder leiding van Kang, Lord en Miller om de creatieve visie van Silk: Spider Society voort te zetten.
Naast Silk: Spider Society wordt er ook gewerkt aan Spider-Man Noir, waarbij Nicolas Cage serieus wordt overwogen voor de hoofdrol in deze serie die zich afspeelt in het New York City van de jaren 1930. Helaas is hier nog weinig nieuws over bekend, maar deze keuze komt niet uit de lucht vallen, aangezien Cage vorig jaar nog had aangegeven te willen stoppen met het maken van films en zich meer te willen richten op televisieseries.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!