For everyone who complains about the MCU Spidey, THIS is the direction Sony was heading with the character
November 2014, een maand die de entertainmentwereld op zijn kop zette. Een hackerbende, die zichzelf de 'Guardians of Peace' noemde, liet een digitale stortvloed los op Sony Pictures Entertainment (SPE). Hun buit was groots: persoonlijke gegevens van SPE-werknemers en hun familie, sappige e-mailcorrespondentie, topgeheime salarissen, onuitgebrachte films, en plannen voor toekomstige blockbusters. De Amerikaanse inlichtingendiensten wezen met de vinger naar Noord-Korea als sponsor van deze cyberaanval, hoewel Pyongyang alle betrokkenheid ontkende.
De hackers hadden echter een eis: Sony moest hun aankomende film 'The Interview' terugtrekken. In deze komedie schitterden James Franco en Seth Rogen als een nieuwsreporter en zijn producent, ingehuurd om een interview met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un te regelen, als onderdeel van een absurd complot om hem uit te schakelen. De dreiging van terroristische aanvallen op bioscopen waar de film zou draaien, zorgde ervoor dat grote Amerikaanse bioscoopketens zich terugtrokken. Sony besloot de geplande uitgebreide bioscooprelease te cancelen en bracht de film rechtstreeks digitaal uit, gevolgd door een beperkte bioscooprelease de volgende dag.
LEES OOK | Heel Hollywood haat Disney CEO Bob Iger: “I think that’s a f*cking shame Bob!”
For everyone who complains about the MCU Spidey, THIS is the direction Sony was heading with the character
De onthullingen uit deze hack vormden de achtergrond van een politieke schaakpartij binnen Columbia Pictures' Spider-Man filmserie. E-mails tussen Amy Pascal en Marvel Studios onthulden interne discussies over het falen van 'The Amazing Spider-Man 2', wilden ze een 'Aunt May' spionagespin-off, of was het tijd om Spider-Man met pensioen te sturen na het teleurstellende 'The Amazing Spider-Man'? Maar bovenal smeekte Amy Pascal in haar e-mails Kevin Feige om hulp. Deze e-mails onthulden ook hoe Kevin Feige tevergeefs probeerde 'The Amazing Spider-Man 2' te redden voor Sony.
In één van de e-mails werd Sony's toekomstvisie voor Spider-Man blootgelegd. Ze wilden de web-slingerende held aantrekkelijker maken voor millennials. Ideeën varieerden van Spider-Man die yoga beoefende tot het idee van een 'humble brag'. Er was zelfs sprake van een 'killer DJ' om de soundtrack te verzorgen, passend bij het muziekgenre dat millennials in die tijd omarmden, EDM. En ja, zelfs Spider-Man zou een Snapchat-account krijgen. Gelukkig zijn deze wilde plannen nooit werkelijkheid geworden.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!