Weekend Filmtip: Clint Eastwood's voortreffelijke Western-klassieker Zondag op TV

Films
donderdag, 24 augustus 2023 om 18:21
hs6opto38ff589scpghl7usu4mi
Iedere week struinen we door de TV-gids op zoek naar de filmtip van het weekend, en deze keer hebben we een echte Westernklassieker voor je. Onder leiding van de legendarische Clint Eastwood is "For a Few Dollars More" het tweede deel in de befaamde "Dollars"-trilogie van Sergio Leone. Deze film uit 1965 blijft een meesterwerk in het Westerngenre en verdient absoluut een plekje op je kijklijst.
75v2i78oqgkpfhh38oliryfeeue 1140x570
Still 'For a Few Dollars More' via TMDB

Premiejagers en criminelen in "For a Few Dollars More"

Het verhaal draait om een bende beruchte criminelen, aangevoerd door de gevreesde El Indio, die een gewaagde bankoverval voorbereidt. Twee premiejagers, gespeeld door Clint Eastwood en Lee Van Cleef, besluiten om hun krachten te bundelen en de bende op te rollen. Maar al snel wordt duidelijk dat Douglas Mortimer, gespeeld door Lee Van Cleef, dieper geworteld is in deze zaak dan alleen maar het verdienen van een beloning. Zijn motieven blijken complexer dan verwacht, en dit leidt tot een intrigerende en meeslepende verhaallijn.
gkltl9cyvssn7drjj3vmzbqryou 1140x570
Still 'For a Few Dollars More' via TMDB

Sergio Leone's meesterlijke regie

Een van de opvallende aspecten van deze film is Sergio Leone's meesterlijke regie. Zijn beeldende stijl, gebruik van close-ups en het vastleggen van de uitgestrekte landschappen van de Amerikaanse frontier dragen allemaal bij aan de unieke sfeer van de film. Leone staat bekend om zijn vermogen om spanning op te bouwen, en dat komt duidelijk naar voren in de film.

Zondag op TV

Je moet wel even opblijven om deze klassieker te zien, want de film wordt zondagavond om 23.30 uur uitgezonden op BBC 2. Maar het goede nieuws is dat je de hele film kunt bekijken zonder de onderbreking van reclames, zoals je gewend bent bij films die worden uitgezonden op de Nederlandse publieke omroep.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!