The Nerd Shepherd

Heel Hollywood haat Disney CEO Bob Iger: “I think that’s a f*cking shame Bob!”

Foto 'Hollywood Sign' via Wikimedia Commons

De recente uitspraken van Bob Iger, CEO van Disney, over de aanhoudende staking in Hollywood, hebben ontevredenheid veroorzaakt binnen de industrie. Zowel de Writers Guild of America (WGA) als SAG-AFTRA, twee prominente vakbonden in Hollywood, zijn momenteel in staking, wat heeft geleid tot onrust en verontwaardiging bij Bob Iger en andere CEO’s in de sector. Dit heeft op zijn beurt tot gevolg dat heel Hollywood tegen hen in opstand komt.

Timing van Iger's uitspraken versterkt woede en kritiek

Iger sprak zijn bezorgdheid uit over de staking en noemde het “het slechtste moment ter wereld”. Hij leek begrip te tonen voor de wens van arbeidsorganisaties om eerlijk gecompenseerd te worden, maar suggereerde dat hun verwachtingen niet realistisch waren en dat het bijdragen aan de uitdagingen waar de industrie al mee te maken heeft, ontwrichtend was. Deze opmerkingen kwamen op een moment waarop SAG-AFTRA, een andere belangrijke vakbond in Hollywood, een stakingsbevel aankondigde nadat het er niet in was geslaagd een nieuw contract te onderhandelen met de AMPTP. De timing van Iger’s uitspraken en de gevoeligheid van het onderwerp hebben bijgedragen aan de woede en kritiek jegens hem.

LEES OOK | Opstand in Hollywood: Epische staking veroorzaakt de grootste opschudding in 60 jaar

Gunn bekritiseert Iger's enorme salarisongelijkheid

Sean Gunn, bekend van zijn rol in Guardians of the Galaxy, heeft fel gereageerd op de uitspraken van Bob Iger. zei: “in 1980, CEOs made 30x what the lowest worker was making, now Bob Iger makes 400x what his lowest worker is making.” Gunn vervolgde: “I think that’s a fucking shame Bob, and maybe you should look in the mirror & ask why is that? Is it morally okay?” Gunn’s krachtige woorden benadrukken het grote verschil in salaris en roepen Iger op om zijn eigen rol en de morele implicaties ervan nog eens nader te bekijken.

Executives minachtten de staking en werknemersbelangen

Bovendien is er onlangs gelekt dat bepaalde executives grove en disrespectvolle uitspraken hebben gedaan over de staking en de mensen die erbij betrokken zijn. Een anonieme topexecutive onthulde dat hun plan was om de staking te laten voortduren totdat de schrijvers alles hebben verloren, inclusief hun huizen en appartementen. Dit schokkende plan heeft bijgedragen aan de groeiende kritiek op Hollywood-executives en heeft het gevoel versterkt dat ze de belangen van hun werknemers niet serieus nemen.

Iger's imago en reputatie beschadigd door controversiële uitspraken

Deze ontwikkelingen hebben geleid tot een algehele verontwaardiging en een groeiende vijandigheid jegens Bob Iger en andere executives in Hollywood. Mensen beschuldigen hen van het negeren van de rechten en behoeften van de arbeiders en het plaatsen van winst boven alles. Het lijkt erop dat het imago van Iger en anderen in de industrie aanzienlijke schade heeft opgelopen als gevolg van deze controversiële uitspraken en de onthulling van het meedogenloze plan van de executieve. 

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen