De crème de la crème van 2023: De 10 best beoordeelde tv-series van dit jaar volgens IMDb-fans

TV en Series
zaterdag, 15 juli 2023 om 11:31
8s2o7c9yut4vcqlfqt0wmozqy9g scaled
Dit jaar hebben talloze uitzonderlijke tv-series onmiskenbaar hun stempel gedrukt op het televisielandschap. De bevlogen fans van IMDb hebben de onderstaande tv-series uitgekozen als hun favorieten van dit jaar. Onder de vermeldingen zul je zeker enkele verrassingen vinden, terwijl andere keuzes juist voor de hand lijken te liggen. Wat er ook gebeurt, één ding is zeker: tussen deze selectie zitten ongetwijfeld enkele pareltjes die je tot nu toe mogelijk nog niet hebt gezien.

10. Poker Face

De komische misdaadserie van Rian Johnson zorgde voor een sensatie op streamingplatforms vanwege zijn unieke premisse en de charismatische hoofdrol van Natasha Lyonne. Het was onverwacht dat kijkers zo verlangden naar een terugkeer naar het format van een mysterie-van-de-week, vergelijkbaar met "Columbo". Echter, met het succes van 'Knives Out' en 'Glass Onion', gecombineerd met het feit dat "Poker Face" de best beoordeelde show op Peacock werd, lijkt er een duidelijke vraag te zijn naar dit soort tv-series.
imdb 38x18

9. The Diplomat

Netflix heeft dit jaar al verschillende onverwachte hits gelanceerd, waaronder "Beef" en "Cunk on Earth", en zelfs "The Night Agent" (die net buiten de top 10 viel). Met "The Diplomat" werden kijkers getrakteerd op een perfecte mix van intriges en interpersoonlijk drama, terwijl ambassadeur Kate Wyle (gespeeld door Keri Russell) haar hobbelige relatie met haar man Hal (Rufus Sewell) probeert glad te strijken. Deze serie, die elementen bevat die doen denken aan "Scandal" en "The West Wing", is meesterlijk verteld met heerlijke dialogen en heeft het potentieel om meerdere seizoenen te draaien.
imdb 38x18

8. Shrinking

IMDb-recensenten hebben deze serie omschreven als "comedy gold" en "briljant op alle mogelijke manieren", en wij begrijpen waarom. Weinig shows tonen de hartverscheurende humor die gepaard gaat met het rouwproces, maar "Shrinking" geniet ervan om het publiek te laten lachen om de pijnlijk ontroerende momenten in het leven. Dankzij de perfecte vertolkingen van Jason Segal en Harrison Ford, en uitstekende scripts van de makers Segal en Brett Goldstein, bewees "Shrinking" dat lachen de beste therapie is.
imdb 38x18

7. Daisy Jones and the Six

Barstend van originele muziek, perfecte tijdsgebonden vormgeving en meeslepende optredens trok "Daisy Jones & The Six" kijkers aan met zijn dramatische verhaal over de opkomst en ondergang van een populaire rockband. Critici en fans prezen de serie om zijn effectieve gebruik van de structuur van "Behind the Music" en de nauwkeurige weergave van de muziekscene in de jaren '70. Losjes gebaseerd op het verhaal van de echte band Fleetwood Mac, bewees deze miniserie dat muziekverhalen nog steeds vruchtbare grond zijn voor televisie.
imdb 38x18

6. Silo

Na het onverwachte succes van "Severance" keken fans reikhalzend uit naar de nieuwste dystopische serie van Apple TV+, genaamd "Silo". Het resultaat was een overweldigend succes, waarbij de show in een mum van tijd naar de top van de zoekopdrachten op IMDb schoot en hoofdrolspeelster Rebecca Ferguson trending werd binnen de top 20 namen op STARmeter. De bevestiging van seizoen 2 heeft ons in vervoering gebracht, en we kunnen nauwelijks wachten om de mysteries van de silo verder te ontrafelen.
imdb 38x18

5. Cunk on Earth

De Britse mockumentary-serie "Cunk on Earth" was dit jaar een onverwacht groot succes op Netflix. De eindeloos citabele overpeinzingen van Diane Morgan als de brutaal onwetende presentatrice Philomena Cunk werden zeer geprezen. Het publiek heeft volop genoten van de serie en Diane Morgan's prestatie werd zelfs erkend met een BAFTA-nominatie voor Beste Vrouwelijke Comedyoptreden. Geproduceerd door niemand minder dan "Black Mirror"-maker Charlie Brooker, heeft deze serie een onuitwisbare indruk achtergelaten.
imdb 38x18

4. Beef

De onverwachte samenwerking tussen A24, bekend om zijn indiefilms, en Netflix bleek dit jaar een enorme hit onder IMDb-gebruikers. Steven Yeun en Ali Wong gaven meesterlijke vertolkingen van de collectieve angst en frustratie van de wereld, wat resulteerde in een donkere comedyserie die even empathisch als scherpzinnig was.
imdb 38x18

3. Jury Duty

Het was een enorme verrassing dat een reality prankshow dit jaar een ware hit werd. De hoaxrechtszaak van Freevee veroorzaakte een ware sensatie. Fans waren massaal aan het kijken naar een enthousiaste James Marsden en andere acteurs die volledig opgingen in de prank. Zoals een IMDb-recensent opmerkte, is het een mix van "The Office" en "The Truman Show". Dit zou geen verrassing moeten zijn, gezien het feit dat de makers, Lee Eisenberg en Gene Stupnitsky, eerder schrijvers waren voor de Amerikaanse versie van "The Office".
imdb 38x18

2. Farzi

Het Indiase filmmakersduo Raj & DK heeft opnieuw een enorme hit te pakken met "Farzi" (na het succes van de spionagethriller "The Family Man"). De serie is uitgegroeid tot de meest gestreamde Indiase serie aller tijden en heeft kijkers weten te boeien met een spannend verhaal over een kunstenaar die een vervalser wordt. Shahid Kapoor schittert als de sympathieke antiheld en wordt ondersteund door een getalenteerde ensemble cast, met indrukwekkende optredens van Vijay Sethupathi en Kay Kay Menon.
imdb 38x18

1. The Last of Us

Het is geen verrassing dat "The Last of Us" momenteel boven aan de lijst staat van hoogst gewaardeerde tv-series. Er is geen andere serie die kan tippen aan de gedenkwaardige momenten van Pedro Pascal en de opkomende sterrenstatus van medespeler Bella Ramsey. De greep die de serie heeft op de kijkers verspreidt zich als een cordyceps-infectie van week tot week, en versterkt de reputatie van HBO als maker van baanbrekende televisie-evenementen. Hoewel seizoen 2 in ontwikkeling is, moeten we geduld hebben, want de productie is helaas nog niet begonnen.
imdb 38x18
Het tv-landschap van 2023 wordt gedomineerd door een overvloed aan ongeëvenaarde tv-series. Van komische misdaadseries tot diplomatieke intriges en van hartverscheurende humor tot meeslepende muziekdrama's, elke serie heeft op zijn eigen unieke wijze indruk gemaakt. De verbluffende verhalen, briljante acteerprestaties en meeslepende scripts hebben een blijvende impact gehad op het televisielandschap van dit jaar. Welke serie van 2023 tot nu toe is jouw favoriet? En nog belangrijker, waar kijk jij nog meer naar uit dit jaar? Laat je betoveren door de wereld van televisie dit jaar en deel met ons naar welke tv-series jij uitkijkt!
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!