Warner Bros. Discovery en Paramount Global strijden om streamingrechten van South Park

TV en Series
zaterdag, 15 juli 2023 om 10:17
6yj2s0fqxsfpenkhtmzjsdbuxoh
Warner Bros Discovery en Paramount Global blijven ruziën over de streamingrechten van South Park, ondanks de schijnbare eensgezindheid tussen de studio's wat betreft de stakende schrijvers en acteurs. Warner Bros Discovery (WBD) heeft nu stappen ondernomen om het verzoek van Paramount om de zaak te seponeren te verwerpen.
5rz9piwtfdxm5a0qmktfxeyg766 1140x570
Still 'South Park' via TMDB

Exclusieve streamingrechten

WBD beweert dat South Park Digital Studios, de verweerder, ermee heeft ingestemd dat hun HBO Max-platform de exclusieve bestemming zou zijn voor het streamen van nieuwe afleveringen van South Park. Toen Paramount Global echter zijn eigen streamingplatform, Paramount+, lanceerde, betreurden de verweerders het verlenen van deze exclusieve streamingrechten aan WBD.
De oorspronkelijke rechtszaak werd aangespannen in februari en is het gevolg van een deal uit 2019, waarbij WarnerMedia de binnenlandse streamingrechten voor de voorgaande 23 seizoenen van South Park en verschillende nieuwe seizoenen verwierf. De overeenkomst met Viacom zou in kwartalen worden betaald, maar WBD stopte begin dit jaar met betalen.
jrglrpkeo9t74gwcsfgio2tfcuh 1140x570
Still 'South Park' via TMDB

Paramount beschuldigt van misleiding

WBD beweert dat Paramount SPDS en MTV Entertainment een maas in de oorspronkelijke deal hebben gevonden, waardoor ze volledige controle kregen over nieuwe seizoenen van South Park en meer dan een dozijn "originele films" gebaseerd op de serie. Daarnaast beweert WBD dat Paramount "misleidende handelingen" heeft verricht om kijkers naar Paramount+ te lokken in plaats van naar HBO Max. WBD wil dat deze strijd om de streamingrechten actief blijft. Ze stellen dat de claims van Paramount gebaseerd zijn op onjuiste informatie en dat de zaak niet moet worden geseponeerd.

Schadeclaim

De oppositie van WBD vraagt de rechter om een mondelinge behandeling over het verzoek van Paramount. Er is ook een schadeclaim van meer dan $50 miljoen van Paramount. Het is nog onduidelijk hoe deze juridische strijd zal eindigen.
Kortom, Warner Bros Discovery en Paramount Global blijven vechten over de streamingrechten van South Park, waarbij beide partijen vasthouden aan hun claims en beschuldigingen. Het is afwachten hoe deze zaak zal worden opgelost.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!