The Nerd Shepherd

Grensverleggende animatiefilm “Unicorn Wars” is een antifascistisch fabel voor volwassenen – Bekijk nu de Trailer!

Unicorn Wars

Filmmaker Alberto Vázques staat bekend om zijn unieke en onconventionele benadering van animatiefilms, waarbij hij kleuren en personages uit onze kindertijd gebruikt om diepe en vaak verontrustende thema’s te verkennen. Zijn nieuwste film, “Unicorn Wars“, is een gedurfde en grimmige animatiefilm die ons laat nadenken over de oorsprong van het kwaad. Met zijn voorgaande werk, zoals de kortfilm “Unicorn Blood” en de film “Birdboy: The Forgotten Children,” heeft Vázques bewezen dat hij in staat is om ongemakkelijke combinaties te creëren van schijnbaar onschuldige personages en schokkende gebeurtenissen.

In “Unicorn Wars” worden schattige teddyberen met grote, ronde ogen geconfronteerd met een heilige oorlog tegen de machtige eenhoorns. Het lijkt een onschuldig tafereel, maar schijn bedriegt. Deze teddyberen zijn geprogrammeerd om genadeloos te doden en vormen een angstaanjagende 18+ versie van de Care Bears. De film verkent thema’s als militarisme, autoritarisme en religieus fanatisme en fungeert als een antifascistische fabel.

LEES OOK | Exclusief: Hoofdrolspeler Craig Dowsett over “Blood and Honey”-sequel en zijn opmerkelijke rol als Winnie the Pooh

Unicorn Wars
Still 'Unicorn Wars' via unicornwarsthefilm.com

De film volgt twee broers, Azulín en Gordi, die deel uitmaken van een nieuw team dat het Magisch Woud moet betreden om een vermiste groep verkenners op te sporen. Wat volgt is een afdaling in de hel, vergelijkbaar met “Apocalypse Now,” maar dan met een overvloed aan felroze en neonblauwe kleuren en verbluffende animatie. Het visuele aspect van “Unicorn Wars” is adembenemend en draagt bij aan de impact van de gruwelijke gebeurtenissen op het scherm.

Filmdistributeur Periscoop Film brengt “Unicorn Wars” op 21 september 2023 uit in de Nederlandse bioscopen. Deze duistere animatiefilm belooft zowel liefhebbers van animatie als filmliefhebbers die op zoek zijn naar iets anders, te verrassen. Het is een film die de grenzen van het genre verlegt en ons uitnodigt om na te denken over de donkere kant van menselijke natuur en de verontrustende machinaties van geweld.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen