Exclusief: Voormalig The Witcher en Cyberpunk 2077-ontwikkelaar openhartig over visie achter gamestudio "Blank.": "We willen onze creativiteit ontketenen"

Games
woensdag, 21 juni 2023 om 18:00
dsc 4581
Eind vorige maand kondigde een groep veteranen uit de game-industrie officieel aan dat zij een nieuwe, gedurfde gamestudio zouden gaan starten. Na hun eerdere werk aan grote titels zoals de The Witcher-serie en Cyberpunk 2077, bundelde ze hun krachten om samen "Blank." op te richten.
In een exclusief interview met The Nerd Shepherd deelt Game Director Mateusz Kanik (voormalig CD Projekt Red) zijn inzichten over de oprichting van Blank., wat we kunnen verwachten van hun eerste game en welke drijfveren hen hebben gemotiveerd om hun eigen gamestudio te starten.

Welke games speelt jullie team graag wanneer jullie niet aan het werk zijn, en zijn er games uit het verleden die jullie vroeger speelden waarvan elementen nog steeds zichtbaar zijn in jullie huidige werk?

"In de jaren 90 speelde ik veel RPG's en dungeon crawlers zoals Betrayal at Krondor, Dungeon Master, Eye of the Beholder en meer. Tegenwoordig merk ik dat ik meer competitieve spellen speel die kortere speelsessies bieden, zoals Rocket League. Desalniettemin zorg ik er ook voor om nieuw uitgebrachte spellen uit te proberen om op de hoogte te blijven van wat er op de markt gebeurt. En natuurlijk spelen we allemaal nu Diablo IV ;)"
dsc 4531 1140x570
Foto "Blank." via Evolve PR

Wat zijn uw gedachten over AI-systemen die in de toekomst mogelijk kunnen helpen bij het schrijven of ontwikkelen van games?

"De steeds grotere rol en waarde van AI in gameontwikkeling zijn onmiskenbaar en zullen naar verwachting in de toekomst blijven groeien. Het is echter van groot belang om het gebruik ervan met voorzichtigheid te benaderen en de nodige regelgeving vast te stellen. Dit geldt zowel voor auteursrechtelijke als beveiliging gerelateerde zorgen."

Overweegt u om een bestaande game-engine te gebruiken voor jullie project, of zijn jullie bezig met het ontwikkelen van jullie eigen engine?

"We werken met Unreal Engine 5."

In het persbericht lezen we dat Blank's filosofie voortkomt uit jullie eigen verhalen en ervaringen. Kunt u specifiek uitleggen wat daarmee wordt bedoelt?

"Ja, natuurlijk. Na 15 jaar in de industrie te hebben gewerkt en aan grote en complexe open-wereld RPG's te hebben gewerkt, hebben we nog steeds geen gouden recept voor het maken van games. Dat gezegd hebbende, weten we wel hoe we games vooral niet willen maken. We hebben veel ervaring en kennis opgedaan gedurende onze carrières in de gameindustrie en we hebben een studio op onze eigen voorwaarden opgericht. We willen onze creativiteit ontketenen en geweldige ervaringen voor gamers creëren."

Wat maakt jullie bedrijf en visie op gaming anders, en hoe zullen spelers die uniekheid weerspiegeld zien in jullie nieuwe game?

"Het beste is om te wachten tot onze game wordt uitgebracht, hopelijk zal de game voor zichzelf spreken - ik wil het in de tussentijd niet verpesten. Dat gezegd hebbende, is onze algemene aanpak om te vermijden dat iets slechts een kloon is van een bestaande game. We streven ernaar om frisse en innovatieve ideeën te brengen en we zijn toegewijd aan het leveren van zeer gepolijste games bij de release. Het lijkt misschien ambitieus en enigszins opstandig, maar ik geloof er sterk in dat dit volledig haalbaar is na verloop van tijd. Het belangrijkste is dat de gamers dat verdienen. We creëren games voor hen."
blank concept art 1024x576
Still 'Blank.' via Evolve PR

De screenshot van jullie nieuwe project laat een compleet andere sfeer zien in vergelijking met de games waar jullie eerder aan hebben gewerkt. Wat kunnen we verwachten van jullie eerste project?

"We zijn ontzettend enthousiast over ons eerste project. Het is gebaseerd op ons oorspronkelijke gameconcept en ik geloof oprecht dat onze unieke kijk op de apocalyps zowel verfrissend als bekend zal zijn voor het publiek, met enkele unieke wendingen. De conceptart laat de sfeer zien die we willen bereiken, maar het is niet representatief voor de uiteindelijke artistieke richting. We hebben exceptionele kunstenaars in ons team, en die zijn pas net begonnen."
We willen Mateusz Kanik ontzettend bedanken voor zijn tijd en we wensen het team van Blank. enorm veel succes met alles wat nog komen gaat!
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook en Twitter!