Marvel-fans razend enthousiast over de nieuwe 'Ultimate Spider-Man'-reeks

Overig
zondag, 28 januari 2024 om 15:48
spider man
In januari verscheen eindelijk de langverwachte comic "Ultimate Spider-man #1" van schrijver Jonathan Hickman en tekenaar Marco Checchetto in de winkels. Maar waar gaat deze strip eigenlijk over, en waarom geven veel Spider-Man-fans de voorkeur aan deze strip boven de reguliere "The Amazing Spider-Man"-reeks van Zeb Wells?
Aan het begin van de jaren 2000 introduceerde Marvel het Ultimate Universe. Het doel was om de verhalen van de Marvel-helden in een modern jasje te steken, waaronder ook Spider-Man. De oorspronkelijke Ultimate Spider-Man-reeks werd geschreven door Brian Michael Bendis en getekend door Mark Bagley.
spiderman banner
Still 'Ultimate Spider-Man' via Marvel Comics
Echter, in 2015 werd het Ultimate Universe vernietigd na een crossover-event met het reguliere Marvel Universe genaamd "Secret Wars," vernoemd naar het oorspronkelijke "Secret Wars"-event uit 1984. In 2023 kondigde Marvel aan dat ze het Ultimate Universe opnieuw zouden opstarten met de miniserie "Ultimate Invasion," inclusief een nieuwe Ultimate Spider-Man.
Maar waarom zijn fans zo enthousiast over deze nieuwe Ultimate Spider-Man? En waarom kijken ze neer op de reguliere "The Amazing Spider-Man"-reeks? Dit heeft alles te maken met een berucht Spider-Man-verhaal uit 2007 genaamd "One More Day," waarin het huwelijk tussen Mary Jane Watson en Peter Parker wordt ontbonden, tot ongenoegen van de fans.
126196b976e4bb0ea5e3969b440bac83 1
Still 'Ultimate Spider-Man' via Marvel Comics
Voeg daarbij het feit dat Mary Jane nu samen is met een zekere man genaamd Paul en hun twee kinderen opvoedt, en je hebt een klap in het gezicht van de fanbase. In de nieuwe Ultimate Spider-Man zijn Mary Jane en Peter Parker echter wel getrouwd. Ze zijn volwassen en hebben twee kinderen genaamd Richard en May. Bovendien zijn de tekeningen van Checchetto van uitstekende kwaliteit, en het verhaal is meesterlijk geschreven door Hickman.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!