Ruim twintig jaar oude miniserie 'The 10th Kingdom' is een verborgen fantasy-parel

TV en Series
maandag, 11 maart 2024 om 20:30
k4zmlu4mgchogct98vuc2fmlsf
Meer dan twintig jaar zijn verstreken sinds de verschijning van The 10th Kingdom, maar deze betoverende sprookjesminiserie blijft een verborgen juweeltje voor liefhebbers van magische verhalen. Oorspronkelijk uitgezonden over vijf avonden in afleveringen van twee uur op NBC van 27 februari tot 6 maart 2000, trok de serie de aandacht van kijkers en won het zelfs een Emmy Award voor Outstanding Main Title Design in 2000.
Geschreven door Simon Moore en geproduceerd door Carnival Films uit het Verenigd Koninkrijk, Babelsberg Film und Fernsehen uit Duitsland en Hallmark Entertainment uit de Verenigde Staten, neemt de serie je mee op een buitengewone reis door een parallelle wereld van sprookjes.
Het verhaal begint wanneer een jonge vrouw en haar vader vanuit het bruisende New York City worden getransporteerd naar een magische wereld via een betoverende spiegel. In deze mysterieuze wereld worden negen magische koninkrijken bewoond door bekende sprookjesfiguren. Hun vrede wordt echter bedreigd door een boze koningin die heerschappij nastreeft.
Het Vierde Koninkrijk, geregeerd door de verwende prins Wendell, wordt het middelpunt van het drama wanneer de boze koningin de hulp inroept van de Trollenkoning en zijn drie kinderen om haar uit de gevangenis te bevrijden.
Een intrigerend aspect van The 10th Kingdom is de verkenning van wat er gebeurt na het "Lang en Gelukkig" van traditionele sprookjes. Schrijver Simon Moore visualiseerde een wereld waar bekende personages nieuwe uitdagingen ervaren. Het verhaal bevat humoristische verwijzingen naar bekende figuren zoals de Zeven Dwergen en Rapunzel.
Uitvoerend producent Robert Halmi Sr. verheldert de creatieve benadering en legt uit: "We wilden de andere kant van deze bekende personages laten zien. Zo is Assepoester nu bijvoorbeeld 200 jaar oud. En Camryn nam de rol van Sneeuwwitje op zich omdat ze het idee leuk vond dat Sneeuwwitje nu wat voller is."
De serie heeft ook een Nederlands tintje; onze eigen Rutger Hauer maakt zijn opwachting als The Huntsman, de jager van de boze koningin die een magische kruisboog draagt die nooit faalt om het hart van een levend wezen te raken wanneer hij wordt afgevuurd. The Huntsman is volledig toegewijd aan de Boze Koningin en gelooft sterk in het lot en de bestemming, zonder enige interesse in genade.
The 10th Kingdom blijft een tijdloos werk dat de verbeelding van het publiek vasthoudt met zijn unieke mix van fantasie, humor en avontuur. De serie is momenteel helaas niet te streamen in Nederland, maar wel verkrijgbaar bij de bekende (online)winkels. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!