Oscar-genomineerde documentaire nu te streamen op Netflix

Films
maandag, 11 maart 2024 om 19:00
d14tpaz2dlqbrxdk94m4pu2gxvj
Afgelopen zondag heeft 20 Days in Mariupol de Oscar voor beste documentaire gewonnen, ten koste van onder andere Nisha Pahuja's To Kill A Tiger. Deze met een Oscar genomineerde documentaire is nu beschikbaar op Netflix en vertelt het krachtige en hartverscheurende verhaal van een familie in Jharkhand, India, die geconfronteerd wordt met de verwoestende gevolgen van een brute aanranding op hun jonge dochter.
To Kill A Tiger onder regie van Nisha Pahuja, draait om Ranjit, een liefhebbende vader die de rijstvelden verzorgt. Zijn dochter viel in 2017 ten prooi aan een gruwelijke aanranding, en de documentaire toont Ranjits vastberadenheid om gerechtigheid te laten zegevieren, ondanks de immense druk van de samenleving.
De documentaire vertelt het verhaal van een gewone man in buitengewone omstandigheden, wiens liefde voor zijn dochter een sociale revolutie ontketent met langdurige repercussies. Ondanks dat de documentaire geen Oscar heeft gewonnen, blijft het een enorme aanrader. De aangrijpende documentaire is nu te zien op Netflix.
Pahuja heeft bijna een decennium gewerkt aan To Kill a Tiger, voornamelijk filmend in een klein dorp in de Indiase staat Jharkhand. "Het is een lange, fascinerende reis van 9 jaar geweest, en om nu op dit punt te zijn - om aan te kondigen dat we wereldwijd op Netflix uitkomen op 10 maart, Oscar-zondag - we hadden gewoon niet om iets beters kunnen vragen," zei Pahuja in een verklaring.
De documentaire verloor afgelopen zondag van 20 Days in Mariupol. Ondanks dat Pahuja naast het felbegeerde gouden beeldje greep, won de film eerder al talloze prijzen, waaronder drie Canadian Screen Awards en de Best Documentary Award op het Palm Springs International Film Festival, en belicht de complexiteit van gerechtigheid. Bekijk hieronder de trailer van To Kill a Tiger.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!