Nieuwe Netflix-serie van 'Train to Busan'-maker krijgt géén tweede seizoen

TV en Series
maandag, 11 maart 2024 om 14:00
jakjp2v3jezey2jfp7s6oughnio
Het lijkt erop dat het doek definitief is gevallen voor Yeon Sang-ho's The Bequeathed op Netflix; er komt geen tweede seizoen. Ondanks de verwachtingen die gepaard gingen met het derde Netflix-project van de maker van Train to Busan, blijkt The Bequeathed zijn minst succesvolle original tot nu toe te zijn. Toch kunnen we uitkijken naar zijn volgende creatie, Parasyte: The Grey, en de terugkeer van Hellbound.
Het verhaal van The Bequeathed volgt Yoon Seo-ha (gespeeld door Kim Hyun-joo), een docent aan de universiteit, die verrast is om te ontdekken dat haar lang vergeten oom aan vaderszijde is overleden, waardoor zij de enige erfgenaam is van het familiegraf. Dit nieuws brengt pijnlijke herinneringen terug aan haar vader, die haar en haar moeder heeft verlaten. Tijdens de begrafenis van de oom eist Seo-ha's halfbroer, Kim Young-ho (gespeeld door Ryu Kyung-soo), deelname aan de erfenis. Deze situatie veroorzaakt een reeks onheilspellende gebeurtenissen.
Bij de release van The Bequeathed heeft Netflix verzuimd te melden dat de serie als beperkte reeks zou verschijnen. Vakbladen zoals Deadline en Variety hebben dit evenmin opgemerkt. Dit kan wijzen op een enorme misser van Netflix of, om mogelijke ophef te vermijden, hebben ze ervoor gekozen om de K-drama als beperkt te bestempelen in plaats van de annulering aan te kondigen.
The Bequeathed prijkte slechts drie weken op de wereldwijde top tien lijst, waarbij het 6,8 miljoen views en 32,1 miljoen uur wereldwijd wist te verzamelen. In de eerste drie dagen hinkte de serie echter aanzienlijk achterop in vergelijking met andere K-drama's.
Een andere cruciale factor die de kans op een vervolg verkleint, is de beschikbaarheid van Yeon Sang-Ho. Zijn drukke schema, gericht op de aanstaande release van Parasyte: The Grey en het tweede seizoen van Hellbound, maakt het praktisch onmogelijk om aan een tweede seizoen van The Bequeathed te werken.
Hoewel het niet het gewenste succes op Netflix heeft behaald, blijft de hoop levendig voor toekomstige projecten van Yeon Sang-ho. We kijken in ieder geval reikhalzend uit naar Parasyte: The Grey, die vanaf 5 april te zien is op Netflix. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!