Oscar-bekroonde dramafilm met Rami Malek valt in de smaak bij Netflix-kijkers

Films
zondag, 17 maart 2024 om 10:00
borkgrywrz8q8pubsmqgjgrbhkp
De biografische dramafilm Bohemian Rhapsody, die het buitengewone verhaal van de legendarische Britse rockband Queen vertelt, maakt een glorieuze comeback op Netflix. Na een periode van afwezigheid is deze meeslepende film weer beschikbaar om gestreamd te worden, waardoor kijkers opnieuw kunnen genieten van het onvergetelijke verhaal van een van de meest iconische bands in de muziekgeschiedenis.
Met maar liefst vijf Oscar-nominaties en vier overwinningen wordt Bohemian Rhapsody geprezen als een van de beste biografische films van de laatste jaren. De film neemt ons mee op een reis door het leven van de legendarische Freddie Mercury, gespeeld door de briljante Rami Malek, en zijn onmiskenbare rol in de opkomst van Queen.
Het verhaal begint met de jonge Farrokh Bulsara, geboren in Stone Town, die later naar Engeland verhuist en daar zijn diepe liefde voor muziek ontdekt. Na een ontmoeting met Brian May, gespeeld door Gwilym Lee, en Roger Taylor, vertolkt door Ben Hardy, wordt de iconische band Queen gevormd. Samen met bassist John Deacon, gespeeld door Joseph Mazzello, creëren ze een muzikaal fenomeen dat de wereld zou veroveren.
Bohemian Rhapsody vangt de hoogtepunten en uitdagingen van Queens reis naar roem op een meeslepende en krachtige manier. Van de baanbrekende hit Bohemian Rhapsody tot de legendarische optredens, waaronder het historische Live Aid-concert in 1985, waar de band een onvergetelijke show neerzette voor een publiek van miljoenen.
Ondanks het immense succes en de lof die Bohemian Rhapsody heeft ontvangen, zijn er enkele onnauwkeurigheden in de film aan te wijzen. Terwijl de film geproduceerd werd met medewerking van de overgebleven leden van Queen, zijn er details die niet helemaal overeenkomen met de werkelijkheid.
Bijvoorbeeld, het nummer "We Will Rock You" werd uitgebracht eind 1977, terwijl Mercury op dat moment nog niet zijn kenmerkende snor droeg, zoals te zien is in de film. Ook wordt in de film de timing van bepaalde gebeurtenissen aangepast, zoals het moment waarop Mercury wordt gediagnosticeerd met aids, wat eigenlijk pas in de late jaren '80 plaatsvond.
Desalniettemin heeft Bohemian Rhapsody het hart van het publiek veroverd en blijft het een geliefde film – zeker voor fans van Queen. De reacties van kijkers zijn dan ook lovend. “Bohemian Rhapsody gekeken op Netflix. Fantastische muziek, prima film. Echt genoten!” klinkt het. Terwijl iemand anders schrijft: “Bohemian Rhapsody op Netflix is een must-watch!”
Nu de film terug is op Netflix, is het de perfecte gelegenheid om opnieuw ondergedompeld te worden in het opwindende verhaal van Queen en hun muzikale erfenis.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!