Heruitgave van klassieke Star Wars Battlefront-games vanaf vandaag eindelijk te spelen

Games
donderdag, 14 maart 2024 om 14:00
ss 549296499d26bcfbd4f7f8e94ecb53b72b9f3446
De Star Wars-fanbase heeft zich dagenlang verlekkerd op de release van de Star Wars Battlefront Classic Collection, die vandaag eindelijk speelbaar is. Met nieuwe personages en maps die als kers op de taart dienen, zijn de fans helemaal in hun nopjes.
Sinds de aankondiging hebben Star Wars-liefhebbers reikhalzend uitgekeken naar de glorieuze terugkeer van de Battlefront-franchise. Hoewel het geen Battlefront III is, blijft Battlefront II (2017) dé first-person shooter voor Star Wars-junkies. Maar de heruitgave van de klassiekers lijkt nu de show te stelen. Nostalgie is de drijvende kracht achter deze hernieuwde interesse, hopelijk een eye-opener voor EA dat dit het soort Star Wars-games is waar fans echt op zitten te wachten.
Maar helaas, de eerste reacties op Steam zijn "Grotendeels Negatief", met spelers die klagen over gebrek aan servers en slakkentraag speltempo, en uitingen als "Waarschijnlijk een van de slechtste lanceringen aller tijden, niemand van ons kan in een spel komen en er zijn slechts 3 servers lol...". De multiplayer is juist de kers op de taart waarom fans zo enthousiast waren over de heruitgave. De singleplayer is een leuke bonus, maar niet de hoofdreden voor fans om de game te bemachtigen.
Nu blijkt dat op de dag van de lancering online spelen een onmogelijke opgave is - Star Wars-fans voelen zich weer eens bekocht. We moeten afwachten of Aspyr het voor elkaar krijgt om de boel weer draaiende te krijgen, maar "I got a bad feeling about this".

-10,000 people playing on launch night. -Only has 3 servers that have 64 slots for a total of ~200 players. -Multiplayer doesn't work otherwise. -Price Tag of 35 USD Jesus Christ I am so disappointed this is robbery, don't buy Star Wars Battlefront Classic Collection

Image
25.7K
Reply
Het is zo ontzettend jammer – de Classic Collection leek veelbelovend, met een hype voor een simpele heruitgave die zelden zo hoog is geweest. Het lijkt wel alsof er een vloek rust op de Battlefront-games, maar laten we hopen dat de boel snel op gang komt zodat we allemaal kunnen genieten van een trip down memory lane.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!