Donker-komische dramaserie over een waargebeurde stalking nu te zien op Netflix

TV en Series
donderdag, 11 april 2024 om 10:00
urey96ni3bczuydyt68q0ruhguk
Vanaf vandaag is de nieuwe duistere, dramatische - maar toch scherp en grappige - serie Baby Reindeer te zien op Netflix. De serie is een waargebeurd verhaal, geschreven door en met in de hoofdrol Richard Gadd, die zijn bekroonde one-man-show heeft omgezet in een zevendelige miniserie.
Het verhaal van Baby Reindeer draait om de worstelende komiek Donny Dunn (Gadd) en zijn vreemde relatie met een vrouw genaamd Martha (Jessica Gunning), wiens aanvankelijk vriendelijke houding afbrokkelt wanneer ze Donny genadeloos begint te stalken.
Net als zijn veelzijdige maker leent de show zich voor meerdere genres, een boeiende mix van zware emotie en humor die volgens Gadd niet alleen een artistieke keuze is, maar ook trouw is aan de realiteit. "Ik denk dat het leven een komediedrama is," zegt Gadd. "In sommige van de donkerste plekken waar ik ben geweest, heb ik op de een of andere manier gegniffeld. En sommige van de grappigste plekken waar ik ben geweest, inclusief achter de schermen bij comedyclubs met andere komieken, kunnen ook de meest deprimerende plekken zijn.”
Hun eerste interactie is onschuldig: terwijl hij achter de bar staat, toont Donny vriendelijkheid aan Martha, een klant van wie de kwetsbaarheid direct merkbaar is. Maar, zoals het gezegde luidt: "geen goede daad blijft onbestraft", en deze toevallige ontmoeting ontketent een verstikkende obsessie die zowel hun levens dreigt te ruïneren als Donny dwingt zijn diep begraven trauma onder ogen te zien.
Hoewel dit soort verhalen misschien bekend voorkomen, is het belangrijk om te onthouden dat dit niet zomaar een verhaal is - het is waargebeurd. Omdat het zo persoonlijk is, vermeed Gadd bewust de zwart-witte, clichématige stalker-verhalen die al eerder zijn verteld, ervoor zorgend dat de menselijkheid van de personages intact blijft.
Baby Reindeer is nu te zien op Netflix, bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!