Iconische horrorfilm 'The Blair Witch Project' krijgt een Blumhouse-reboot

Films
donderdag, 11 april 2024 om 8:00
hsljkdgzrrvvtohtwr1qafhpw4n
Lionsgate en Blumhouse hebben gisteren tijdens CinemaCon aangekondigd dat ze de handen ineen slaan voor de ontwikkeling van een gloednieuwe The Blair Witch Project-film als startschot van een reeks remakes van klassieke horrorfilms uit de Lionsgate-bibliotheek. De aankondiging werd gedaan door Lionsgate-chef Adam Fogelson en Blumhouse-baas Jason Blum.
Blumhouse is een van de grote spelers in het horrorgenre, met blockbusters als de Paranormal Activity-franchise, Insidious, The Purge, Sinister, Halloween, Five Nights at Freddy’s en M3GAN, samen met prijswinnaars Get Out en BlacKkKlansman. Blumhouse-films hebben wereldwijd bijna $6 miljard opgebracht.
“Ik ben zeer dankbaar tegenover Adam en het team van Lionsgate dat ze ons in hun speeltuin laten spelen. Ik ben een enorme bewonderaar van The Blair Witch Project, dat het idee van gevonden beeldmateriaal horror naar het grote publiek bracht en een waar cultureel fenomeen werd,” zei Blum. “Ik denk niet dat er een Paranormal Activity zou zijn geweest als er niet eerst een Blair Witch was geweest, dus dit voelt als een speciale kans en ik ben benieuwd waar het toe zal leiden.”
Het meesterwerk van gevonden beeldmateriaal wist in 1991 uit te groeien tot een waar horrorfenomeen, en bracht vervolgens zijn eigen uitgebreide universum van media voort, waaronder officiële vervolgfilms in 2000 en 2016, evenals meerdere boeken en videogames die de lore verder verrijkten.
Nu, 20 jaar later, kunnen we ons opnieuw gaan voorbereiden op een herstart van de franchise, maar dit soort reboots zijn vaak niet beter dan het origineel en blijken aan het einde van de rit een enorme teleurstelling. Denk jij dat een nieuwe The Blair Witch Project-film een succes gaat worden?
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!