Gloednieuwe Netflix-documentaire ontrafelt een bizar true crime-mysterie

Films
woensdag, 10 april 2024 om 13:00
what jennifer did n 01 16 3426
Vanaf vandaag kunnen liefhebbers van true crime weer aan de slag met een nieuw, spannende documentaire genaamd What Jennifer Did. Netflix heeft zojuist de eerste trailer uitgebracht die ons meeneemt naar een vredig stadje in Canada dat wordt opgeschud door een gruwelijke misdaad.
Het verhaal begint wanneer Jennifer Pan de alarmcentrale belt om te melden dat haar ouders zijn neergeschoten. Hierdoor wordt ze het middelpunt van een intrigerende moordzaak. Het huis van de Vietnamese immigranten wordt binnengedrongen door mysterieuze indringers die de familie terroriseren en een getraumatiseerde dochter achterlaten als enige getuige. Het is bizar, want iedereen in de buurt en de vrienden van de familie beschrijven hen als gastvrij, vrijgevig en hardwerkend. Hoe konden zij doelwitten zijn?
De documentaire, gemaakt door regisseur Jenny Popplewell, die eerder aan American Murder: The Family Next Door werkte, gebruikt politieverhoorbeelden en getuigenissen van betrokkenen om de complexiteit van dit onverwachte web van gebeurtenissen te ontrafelen. Popplewell wist met haar vorige werk al veel kijkers te raken, en lijkt met What Jennifer Did dit succes voort te zetten.
Internationale media schreven de kranten vol over de zaak; volgens de South China Morning Post veroorzaakte de zaak "schokgolven in heel Canada en de Aziatische diaspora". De Northwest Asian Weekly suggereerde de overweging van het "idee om de mentale en psychologische symptomen te herkennen dat opvoeding te ver is gegaan" in het Pan-huishouden. Toronto Life bracht de zaak onder de aandacht door het te presenteren als een tragisch voorbeeld van tijgerouderschap dat verkeerd is gelopen.
Wie meer wil weten over deze spraakmakende zaak, kan het true-crime boek van Jeremy Grimaldi, A Daughter's Deadly Deception: The Jennifer Pan Story, lezen of de podcasts The Casefile, My Favorite Murder en Crimes of Passion beluisteren, waarin de zaak verder wordt uitgediept.
What Jennifer Did is nu te zien op Netflix; bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!