True crime-fans kunnen niet om deze geweldige Netflix-serie uit 2017 heen

TV en Series
zondag, 21 januari 2024 om 23:01
xrot3c9pcxgnwllmezirwyr2fx scaled
In 2017 bracht Netflix kijkers in beroering met de documentaireserie The Keepers, een aangrijpende reeks van zeven afleveringen die de onopgeloste moord op non Catherine Cesnik in 1969 onderzoekt. Cesnik gaf les in Engels en drama aan de meisjesschool Archbishop Keough High School in Baltimore.
Voormalige studenten van Cesnik geloven dat er na haar vermoeden van seksueel misbruik door priester A. Joseph Maskell een doofpotoperatie heeft plaatsgevonden. De serie, geregisseerd door Ryan White, biedt diepgaand inzicht in deze schokkende gebeurtenissen en is een aanrader voor liefhebbers van waargebeurde, aangrijpende verhalen, vergelijkbaar met de huidige hitserieAmerican Nightmare.
ckk04w9fyam54jefrjntigvetqr 1140x570
Still 'The Keepers' via TMDB
Zes jaar na de release van de docuserie zien overlevenden vooruitgang. Vorig jaar schafte Maryland de verjaringstermijn voor alle claims van seksueel misbruik af en onthulde de procureur-generaal van Maryland een schokkend rapport over kindermisbruik in het aartsbisdom van Baltimore, met meer dan 150 geestelijken als daders en 600 bekende slachtoffers.
Cesnik verdween in 1969; na twee maanden werd haar lichaam gevonden. In 2013 startten twee slachtoffers, Gemma Hoskins en Abbie Schaub, eenFacebook-groepvoor gerechtigheid voor Cesnik en Joyce Malecki, een vrouw uit Baltimore vermoord in dezelfde periode. Velen hopen dat de eerder verzegelde getuigenis van de grote jury die in het rapport is opgenomen, nieuwe informatie zou kunnen opleveren in het lopende onderzoek naar de moord op Cesnik.
The Keepersweet je al na één aflevering meteen bij de keel te grijpen en laat je gedurende zeven afleveringen niet meer los. Het is dan ook niet gek dat de serie hoge scores behaalt; op Rotten Tomatoes heeft de serie een score van 97%, en IMDb-gebruikers geven de serie een solide 8. Ga jijThe Keeperseen kans geven?
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!