Sci-fi roman van Andy Weir wordt verfilmd met Ryan Gosling in de hoofdrol

Films
donderdag, 11 april 2024 om 16:00
669spvecegqar6pccjjqd15z69y
Ryan Gosling schittert in de verfilming van het baanbrekende sciencefictionboek Project Heil Mary. Onder leiding van het befaamde duo Phil Lord en Chris Miller, gebaseerd op de bestseller van Andy Weir, vertelt Project Heil Mary het verhaal van Ryland Grace, een nuchtere wetenschapsleraar die plotseling wordt gerekruteerd voor een buitengewone missie: het redden van de mensheid van een naderende apocalyps.
De productie van deze epische ruimte-odyssee begint deze zomer, met een geplande releasedatum in 2026. Phil Lord, bekend als producent van Spider-Man: Into the Spider-Verse, en 22 Jump Street-regisseur Chris Miller zijn verantwoordelijk voor Project Heil Mary. De twee werkte eerder ook samen aan onder andere The Lego Movie.
De roman van Weir neemt ons mee naar de nabije toekomst waar een wereldwijde verduistering wordt waargenomen, samenvallend met de vorming van een heldere lijn van de zon naar Venus. De exponentiële snelheid van verduistering wordt berekend om binnen 30 jaar te leiden tot een catastrofale ijstijd. Een ruimteverkenner wordt gebruikt om te ontdekken dat de lijn blijkbaar buitenaardse microben bevat. De regeringen van de wereld werken samen en geven voormalig administrateur van het Europese Ruimtevaartagentschap (ESA) Eva Stratt unilaterale autoriteit en juridische immuniteit om het probleem op te lossen.
Stratt nomineert Ryland Grace, een leraar en voormalig moleculair bioloog, als de eerste persoon om een monster van het organisme dat van Venus is hersteld te bestuderen, omdat ze hem als vervangbaar beschouwt.
De roman Project Heil Mary wordt alom geprezen om zijn intelligente verhaallijn, intrigerende personages en fascinerende wetenschappelijke concepten. Met het talent van Gosling en de visie van The Lego Movie-makers Lord en Miller achter de camera, is het geen wonder dat er reikhalzend wordt uitgekeken naar deze langverwachte verfilming die naar verluidt in 2026 te zien zal zijn.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!