Dune-regisseur Denis Villeneuve gaat Annie Jacobsen's 'Nuclear War: A Scenario' verfilmen

Films
vrijdag, 05 april 2024 om 8:00
24ov8wnusgnzxwjv1edm0lzo5da
Legendary Entertainment heeft de rechten gekocht van Pulitzer Prize-genomineerde Annie Jacobsen's boek Nuclear War: A Scenario. Dit boek, dat nu op de bestsellerlijst van de New York Times staat, vertelt over de mogelijke gevolgen van een nucleaire oorlog. Niemand minder dan Dune-regisseur Denis Villeneuve gaat de film regisseren, zo meldt Deadline.
In Nuclear War: A Scenario krijgen we een angstaanjagend kijkje in wat er zou kunnen gebeuren als er een nucleaire oorlog uitbreekt. Jacobsen heeft haar verhaal gebaseerd op interviews met experts uit het leger en de civiele sector die betrokken waren bij het ontwikkelen van nucleaire wapens en het bedenken van strategische plannen.
De keuze om Nuclear War te verfilmen komt op een moment dat we opnieuw worden herinnerd aan de gevaren van nucleaire technologie. Films zoals Oppenheimer hebben ons laten zien hoe de ontwikkeling van de atoombom de wereld voorgoed heeft veranderd, en we gaan ervan uit dat Nuclear War eveneens zal inslaan als een bom.
Met het succes van Dune: Part Two en andere grote projecten zoals Godzilla x Kong: The New Empire, laat Legendary Entertainment zien dat ze niet bang zijn om ambitieuze en grensverleggende films te maken. Na Dune: Part Two slaat de studio nu met Denis Villeneuve opnieuw de handen in een, al zal waarschijnlijk Dune: Messiah nog vóór Nuclear War uit moeten komen.
Dat zou betekenen dat dit veelbelovende nieuwe project nog wel even op zich laat wachten aangezien de opnames voor Dune: Messiah nog van start moeten gaan.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!