Een van de beste sci-fi boeken óóit gemaakt wordt eindelijk omgetoverd tot een miniserie

TV en Series
woensdag, 27 maart 2024 om 16:30
9k8gutijqcsuzqfpzubu30qtqgu
MGM+ heeft officieel bekend gemaakt dat er wordt gewerkt aan een miniserie gebaseerd op de iconische boeken Earth Abides van George R. Stewart. De ster van Heels en Vikings, Alexander Ludwig, heeft getekend om de hoofdrol te vertolken in de zesdelige miniserie, die vanaf 8 april in Vancouver in productie zal gaan. De streamingdienst mikt momenteel op een releasedatum eind dit jaar.
Het verhaal draait om een wereldwijde plaag die de mensheid bijna volledig uitroeit. In de nasleep daarvan blijven slechts enkele versplinterde overlevenden over om te vechten tegen de ondergang van de beschaving. Ludwig zal de rol van Ish vertolken, een briljante maar eenzame jonge geoloog die een semi-geïsoleerd leven leidt en ontwaakt uit een coma om te ontdekken dat er niemand meer in leven is behalve hij. Zijn reis is om het verschil te leren tussen toevluchtsoord en overleving en zijn hart open te stellen voor liefde als hij betekenis wil vinden in zijn leven nadat de beschaving is ingestort.
Earth Abides wordt gecreëerd en mede-geschreven door showrunner Todd Komarnicki (Sully). De serie is gebaseerd op een Amerikaanse post-apocalyptische sciencefictionroman uit 1949 van George R. Stewart, die het verhaal vertelt over de ondergang van de beschaving door een dodelijke ziekte en de opkomst van een nieuwe cultuur. Het speelt zich af in de jaren 1940 in Berkeley, Californië, en wordt verteld door Isherwood Williams, die uit isolatie in de bergen komt om bijna iedereen dood aan te treffen.
Earth Abides won de inaugurele International Fantasy Award in 1951. Het werd opgenomen in de lijst van beste Science Fiction aller tijden van Locus Magazine in 1987 en 1998 en was genomineerd om te worden opgenomen in de Prometheus Hall of Fame.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!