Miles Morales worstelt met zijn mentale gezondheid in 'The Spider Within: A Spider-Verse Story'

Films
woensdag, 27 maart 2024 om 17:30
4uncqlca4ljsqkllwhgunhrf7xm
Sony Pictures Animation heeft in samenwerking met het Kevin Love Fund The Spider Within: A Spider-Verse Story gelanceerd op YouTube. Dit project heeft als doel de bewustwording rond mentale gezondheid te vergroten, met name onder jongeren.
In The Spider Within staat het personage Miles Morales centraal, die worstelt met zijn verantwoordelijkheden als tiener, vriend en student, terwijl hij ook de rol van Spider-Man in Brooklyn vervult. Na een bijzonder uitdagende dag waarin hij wordt geconfronteerd met deze druk, ervaart Miles een paniekaanval die hem dwingt de manifestaties van zijn angst onder ogen te zien. Hij realiseert zich dat om hulp vragen net zo moedig is als het beschermen van zijn stad tegen het kwaad.
Door samen te werken met het Kevin Love Fund wordt de film niet alleen gebruikt voor entertainment, maar ook als educatief hulpmiddel om het belang van mentale gezondheid te benadrukken. The Spider Within: A Spider-Verse Story is een krachtig voorbeeld van hoe animatie kan worden gebruikt om belangrijke maatschappelijke kwesties aan te pakken en een positieve impact te hebben op jongeren over de hele wereld.
De film is ontwikkeld en geproduceerd als onderdeel van het Leading and Empowering New Storytellers (LENS) programma van Sony Pictures Animation (SPA) en Sony Pictures Imageworks (SPI). The Spider Within: A Spider-Verse Story is geregisseerd door Jarelle Dampier en geschreven door Khailia Amazan. Clara Chan fungeerde als VFX-supervisor en Joe Darko als animatiesupervisor.
Hoewel het een mooi initiatief is en goed dat Sony Miles Morales laat lenen voor een dergelijke campagne, is het wel goed om erbij te vermelden dat het niet meer is dan een reclame om bewustwording te creëren. Voor fans van Spider-Man is het nog even wachten tot een échte Spider-Verse-film. Beyond the Spider-Verse verschijnt namelijk pas eind volgend jaar in de Nederlandse bioscoopzalen. The Spider Within kun je hieronder bekijken.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!
Denk jij aan zelfdoding? Neem 24/7 gratis en anoniem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via 0800-0113 of chat op 113.nl.