Sitcom uit de jaren '70 krijgt een doorstart op Netflix als gedurfde animatieserie

TV en Series
woensdag, 27 maart 2024 om 18:30
good times n s1 e1 00 00 51 19
Netflix heeft zojuist de eerste trailer vrijgegeven voor Good Times, de geanimeerde herstart van de gelijknamige sitcom uit de jaren 70. Deze klassieke serie, die liep van 1974 tot 1979, wordt opnieuw geïnterpreteerd voor een nieuw publiek, met behoud van de essentie die het destijds zo geliefd maakte.
De originele Good Times was een mijlpaal in de televisiegeschiedenis omdat het de eerste zwarte tweeouder-sitcom was. Gecreëerd door Eric Monte en Mike Evans en ontwikkeld door Norman Lear, bood de serie een authentieke weergave van het leven van een Afro-Amerikaanse familie in een sociaal woningbouwproject in Chicago.
De geanimeerde herstart, die gepland staat voor release op 12 april, wordt geleid door showrunner en uitvoerend producent Ranada Shepard. Thematisch belooft de nieuwe Good Times een breed scala aan onderwerpen aan te snijden, van politiek en technologie tot sociale kwesties en familiale relaties.
"Het gaat over een zwarte familie die samenkomt, samen lacht en het systeem op de South Side van Chicago overleeft," zei Shepard in gesprek met Netflix. "Wat je daaruit krijgt, is veel sociale commentaar, veel grenzen verleggen, veel feel-good televisie, maar ook veel dingen die in de lijn liggen van The Simpsons, South Park en Family Guy."
Of de serie net zo iconisch wordt valt te betwijfelen. Wel kan Good Times rekenen op een uitstekende stemmencast. Zo zullen J.B. Smoove, Yvette Nicole Brown, Jay Pharoah en Marsai Martin te horen zijn in de nieuwe Netflix-serie, die ongetwijfeld wel in de smaak zal vallen bij fans van de originele sitcom. De serie gaat vanaf 12 april van start en is exclusief te streamen op Netflix. Bekijk hieronder de officiële trailer van Good Times. Ga jij de serie een kans geven?
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!