Aankomende Netflix-documentaire 'The Antisocial Network' duikt in de gevaren van memes

Films
woensdag, 27 maart 2024 om 13:30
the antisocial network memes to mayhem 00 24 10 22jpg
Op 5 april lanceert Netflix de nieuwe documentaire The Antisocial Network: Memes to Mayhem, een diepgaande verkenning van de evolutie van internet memes en de impact ervan op de echte wereld. De documentaire onderzoekt de wereld van online anonimiteit en de gevolgen ervan. Het focust op de vrijheid die het internet biedt door anonimiteit, waar mensen zich vrij voelen om zichzelf uit te drukken zonder angst voor oordeel.
Echter, zoals de trailer onthult, is deze vrijheid ook de duistere kant van het internet geworden, waar gebruikers hun haat en negativiteit hebben omgezet in daden in de echte wereld, waarbij trollen een alledaags fenomeen werden.
Een belangrijk onderdeel van de documentaire is de verkenning van de internetmeme-sensatie 4Chan en de anonieme personen achter deze website. Memes begonnen als een manier voor mensen om zichzelf te uiten, maar evolueerden al snel naar iets duisters. Zoals te zien is in de trailer, bood 4Chan een platform voor inhoud die elders online niet te vinden was, met zijn beruchte edgy inhoud die een schaduwzijde van het internet belichtte.
The Antisocial Network: Memes to Mayhem belooft dieper in te gaan op de verstrekkende gevolgen van online anonimiteit en de opkomst van fenomenen zoals QAnon en de gebeurtenissen rond de rellen van 6 januari. De documentaire legt uit hoe een groep verveelde tieners een online gemeenschap creëerde uit gedeelde eenzaamheid.
Met diepgaande analyse en schokkende onthullingen zal de nieuwe Netflix-documentaire ongetwijfeld voor de nodige discussie zorgen over online anonimiteit en de verantwoordelijkheid van social media platforms en de ogenschijnlijk politiek gekleurde inhoud van The Antisocial Network: Memes to Mayhem. De nieuwe documentaire is vanaf 5 april te zien op Netflix. Bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!