Nieuwe 'Pirates of the Caribbean'-film wordt officieel een reboot van de franchise

Films
woensdag, 27 maart 2024 om 12:30
7c921ewk06n12c1mirxnyoeu5yv
Jerry Bruckheimer, de maker achter de populaire Pirates of the Caribbean-reeks, heeft bevestigd dat er een reboot komt van de franchise. Na een lange tijd van ontwikkeling kunnen we binnenkort dus weer genieten van nieuwe avonturen in deze iconische filmreeks.
In een recent interview met ComicBook.com heeft Bruckheimer wat meer informatie gegeven over de reboot en wat dit betekent voor de toekomst van de franchise. In tegenstelling tot andere projecten, zoals Top Gun, is het opzetten van een reboot voor Pirates of the Caribbean een stuk gemakkelijker. Dit komt doordat bepaalde belangrijke acteurs, zoals Johnny Depp als Captain Jack Sparrow, niet meer in beeld zijn. Hierdoor ontstaan er nieuwe mogelijkheden voor verfrissende verhalen en avonturen.
Er gaan echter geruchten rond over een vrouwelijke Pirates of the Caribbean-film met Margot Robbie en Ayo Edebiri, waarbij er zelfs naar verluidt een opening zou zijn voor een kleine bijrol voor Captain Jack Sparrow. Dit zou betekenen dat er twee verschillende scripts in ontwikkeling zijn.
Hoewel er nog enige onzekerheid heerst over de richting van de franchise, heeft Sean Bailey, de president van Walt Disney Studios Motion Picture Production, eerder al bevestigd dat het bedrijf van plan is om Pirates of the Caribbean nieuw leven in te blazen. De oorspronkelijke schrijvers Rhett Reese en Paul Wernick zijn echter vertrokken, maar inmiddels hebben Craig Mazin en Ted Elliot het stokje overgenomen. Mazin beschreef hun script als "fantastisch", wat aangeeft dat er nog steeds veel vertrouwen is in het project.
Ondanks enkele opstartproblemen, zoals veranderingen in de schrijversploeg en uitdagingen bij het maken van het script, blijven de verwachtingen voor een nieuwe Pirates-film hooggespannen. Welke richting hoop jij dat de Pirates of the Caribbean-franchise op gaat?
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!