Explosieve bioscoopfilm met Sylvester Stallone en Jason Statham knalt vanaf vandaag Netflix binnen

Films
woensdag, 27 maart 2024 om 11:30
expend4bles st 1 jpg sd high
De explosieve actie van The Expendables-franchise is terug met zijn vierde deel, treffend getiteld Expend4bles. Nu te bekijken op Netflix, brengt deze bioscoopfilm uit 2023 het geliefde ensemble van acteurs terug, terwijl er ook nieuwe gezichten aan de mix worden toegevoegd.
Trouw aan zijn roots, heeft Expend4bles een cast van iconische actiehelden. Jason Statham, Sylvester Stallone, Dolph Lundgren en Randy Couture hernemen hun rollen uit eerdere films, waardoor de film wordt gevuld met dezelfde ruwe charme en mannelijkheid waar fans van houden. Naast de veteranen zijn er nieuwe gezichten, waaronder Curtis "50 Cent" Jackson, Megan Fox, Tony Jaa, Iko Uwais en Andy García, die nieuwe dynamiek toevoegen aan het team.
Het plot van Expend4bles draait om de missie van het team om een gevaarlijke huurling genaamd Suarto Rahmat te dwarsbomen bij het verkrijgen van nucleaire kernkoppen voor een mysterieuze terrorist genaamd Ocelot. Onder leiding van Barney Ross (Stallone) worden het team, inclusief leden als Lee Christmas, Toll Road en Gunner Jensen, geconfronteerd met geduchte uitdagingen, waaronder het verlies van hun voertuigen en een vliegtuigcrash.
Bij de release ontving Expend4bles gemengde recensies van critici. Terwijl sommigen de prestaties en adrenalinegedreven actiescènes prezen, bekritiseerden anderen elementen zoals het scenario, de samenhang van het verhaal en de visuele effecten. Ondanks de sterrencast en de gevestigde fanbase van de franchise slaagde de film er niet in om indruk te maken op het publiek, wat resulteerde in een tegenvallende boxofficeopbrengst. Met een budget van $100 miljoen bracht Expend4bles wereldwijd slechts $51 miljoen op, waarmee het werd bestempeld als een flop.
De toekomst van de Expendables-franchise was onzeker na de gematigde ontvangst en tegenvallende prestaties van The Expendables 3. Ondanks de tegenslagen heeft de franchise doorgezet, waarbij Expend4bles zowel een voortzetting als mogelijk een afsluiting van het verhaal vormt. Expend4bles heeft misschien niet hetzelfde niveau van succes behaald als zijn voorgangers, maar het biedt nog steeds een dosis actie voor fans van het genre.
Met zijn sterrencast, adrenalinegedreven actiescènes en humoristische momenten is de film een waardige toevoeging aan het Netflix-aanbod. De film is nu te streamen, bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!