Lord of the Rings-ster Viggo Mortesen schittert in eerste trailer van 'The Dead Don't Hurt'

Films
woensdag, 27 maart 2024 om 10:30
western
Viggo Mortensen staat vooral bekend om zijn rol als Aragorn in de iconische Lord of the Rings-films van Peter Jackson. Maar de acteur heeft meer in zijn mars en schittert vanaf 6 juni zowel voor als achter de camera met zijn nieuwe westernfilm The Dead Don’t Hurt. De film markeert zijn tweede keer achter de camera na het eerder goed ontvangen Falling in 2020. De veelbelovende film, die al meerdere lovende recensies heeft mogen ontvangen, heeft zojuist de eerste trailer vrijgegeven.
De nieuwe western speelt zich af in 1860, waarbij het verhaal draait om twee immigranten die een nieuw leven proberen op te bouwen in een corrupt stadje in Nevada. Mortensen speelt zelf een van de hoofdpersonages, een Deense timmerman genaamd Holger Olsen, terwijl Vicky Krieps de rol van de eigenwijze Frans-Canadese bloemenverkoopster Vivienne Le Coudy op zich neemt. Samen gaan ze op reis van San Francisco naar Elk Flats, Nevada.
Hun avontuur speelt zich af tegen de achtergrond van een stadje dat wordt geregeerd door corruptie, met burgemeester Rudolph Schiller (gespeeld door Danny Huston) en machtige rancher Alfred Jeffries (gespeeld door Garret Dillahunt) aan de macht. Vivienne moet zich staande zien te houden te midden van de opdringerige avances van Alfred's zoon, Weston, gespeeld door Solly McLeod, in een aangrijpende strijd tegen onderdrukking.
The Dead Don’t Hurt ging vorig jaar in première op het Toronto International Film Festival en kreeg goede reacties. De film heeft een score van 85% op Rotten Tomatoes, waarbij de reacties voornamelijk zijn dat het niet een doorsnee westernfilm is. De film draait vanaf 6 juni in de Nederlandse bioscoopzalen. Bekijk hieronder de eerste officiële trailer van The Dead Don’t Hurt.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!