Historische docuserie 'Testament' over het leven van Mozes nu te zien op Netflix

TV en Series
woensdag, 27 maart 2024 om 9:00
ygkki766rrvpijlwej9mmre4trg
Testament: The Story of Moses is de nieuwe historische docuserie die de levensreis van Mozes verkent, van verstoteling en moordenaar tot uiteindelijke profeet en bevrijder. De drie afleveringen nemen je dieper mee in het verhaal van Mozes dan de saaie geschiedenislessen ooit deden; met andere woorden, zelfs als je denkt dat je Mozes kent, zit je er volledig naast.
"Als je ooit als kind The Ten Commandments hebt gezien, herinner je je vast de epische elementen van het verhaal," vertelden de enthousiaste producenten Emre Sahin en Kelly McPherson aan Netflix. "De brandende struik, de plagen, het Pesach-feest, de Rode Zee, en natuurlijk, de Tien Geboden. Maar wat ons écht aantrok, was het mysterie van Mozes' innerlijke leven, zijn gevecht met zijn eigen identiteit, zijn zelftwijfel, zijn menselijkheid – al die juicy details!"
Net als in historische docudrama's à la Queen Cleopatra en Alexander: The Making of a God, wordt Testament opgefleurd met expertinterviews, allemaal verpakt in meeslepende verhalen. Onder de charismatische leiding van Charles Dance, met de getalenteerde Avi Azulay in de hoofdrol, onthult Testament Mozes' persoonlijke zoektocht naar verlossing, die de grootste historische gebeurtenissen in de Bijbel, de Koran en de Torah in gang zet.
Zowel de Cleopatra als de Alexander-serie werden niet heel goed ontvangen. Zo was er op de Alexander de Grote-serie behoorlijk wat kritiek vanwege de overdreven homoseksuele scènes in de serie. Kijkers zijn dan ook huiverig hoe de nieuwe Moses-docuserie zich gaat presenteren. Testament: The Story of Moses is nu te zien op Netflix. Bekijk hieronder de eerste trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!