Vervolg op 'Winnie the Pooh: Blood and Honey' krijgt verrassend positieve recensies

Films
woensdag, 27 maart 2024 om 8:00
column 31
Het bloederige vervolg op de controversiële en veelbesproken Winnie the Pooh: Blood and Honey-film heeft op het moment van schrijven een absurde Rotten Tomatoes-score behaald van maar liefst 100%. Toegegeven, het gaat om slechts zes critici die hun beoordelingen hebben gegeven. Maar, ter vergelijking: vorig jaar had Winnie the Pooh: Blood and Honey een score van 3% op Rotten Tomatoes met 62 beoordelingen.
Natuurlijk zullen mensen die de niet-zo-goede eerste film hebben gezien misschien niet zo enthousiast zijn om eropuit te gaan en zich nogmaals te laten martelen door Pooh en zijn vriendjes, maar de eerste beoordelingen zijn verrassend sterk uit de startblokken gekomen. De huidige recensies voor de film komen van de websites AV Club, SciFiNow, 3C Films, FILMINK, Dread Central en The Blogging Banshee.
Horrorwebsite Bloody-Disgusting schrijft het volgende over Winnie the Pooh: Blood and Honey 2: “Deze gebrekkige maar aangename opvolger trotseert verwachtingen - zij het lage - en presteert op de meeste vlakken beter dan zijn voorganger. Er valt deze keer meer te waarderen. En als de plannen voor het "Poohniverse" verlopen zoals gepland, zal dit niet het laatste optreden zijn van de bloeddorstige Hundred Acre Wood-bende.”
We kunnen er vrij zeker van zijn dat de Rotten Tomatoes-score voor Blood and Honey II in de komende dagen aanzienlijk zal worden verlaagd, maar op dit moment is het behoorlijk wild om te zien dat de film zulke hoge scores krijgt van de paar mensen die hem hebben gezien.
Het vervolg beloofde "groter, beter en bloederiger" te zijn dan de eerste film, en het lijkt erop dat de makers niet hebben gelogen. Daarnaast heeft het team het "Poohniverse" aangekondigd, een Avengers-achtige crossover die volgend jaar wordt verwacht.
Winnie the Pooh: Blood and Honey II draait vanaf 30 mei in de Nederlandse bioscoopzalen. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!