Exclusief: 'Blood & Honey'-acteur reageert op winnen Razzies: "Hopelijk volgende keer iemand anders"

Films
zondag, 10 maart 2024 om 14:30
wd2kucx1bb6oeib2uz7kbdflp6k
Vorig jaar zorgde de horrorfilm Winnie the Pooh: Blood & Honey voor aanzienlijke opschudding. In het begin van 2023 kwam Winnie the Pooh, de bekende kindervriend, in het publieke domein terecht. Dit gaf iedereen de vrijheid om een eigen creatieve interpretatie eraan te geven, wat leidde tot een bloederige variant van Pooh. Opmerkelijk genoeg heeft de film nu vijf 'Razzies' gewonnen, waaronder die voor slechtste film, slechtste regisseur en slechtste scenario.
Hoewel de film duidelijk geen serieuze toon hanteert en misschien eerder beschouwd kan worden als een zwarte komedie dan een enge horrorfilm, wordt hij toch serieus genomen door de filmindustrie, wat blijkt uit de toekenning van de Golden Raspberry Awards.
Ondanks de kritiek van critici zijn er echter nog steeds voldoende fans die de humor van de film kunnen waarderen. Craig Dowsett, de acteur die de rol van de bloeddorstige kindervriend vertolkte, gaf vorig jaar in een interview met The Nerd Shepherd aan: "De reacties op de film tot nu toe zijn geweldig! Hoewel critici hun kritiek hebben geuit, hebben fans over het algemeen genoten van de film en nemen ze hem niet al te serieus."
Na het winnen van de 'Razzies' laat Dowsett ons weten: "Het is interessant om deze unieke prijs te winnen; hopelijk gaat de eer de volgende keer naar iemand anders."
Voor het vervolg, Blood & Honey 2, zal Dowsett echter niet terugkeren als Pooh. Desondanks steunt hij volledig de beslissing van de makers om een nieuwe richting in te slaan en een nieuwe cast te introduceren. Hij wenst hen veel succes en kijkt enthousiast uit naar het volgende hoofdstuk van de Blood and Honey-franchise.
Winnie the Pooh: Blood & Honey 2 draait vanaf 30 mei in de Nederlandse bioscoopzalen. Hieronder kun je de eerste trailer van dit bloeddorstige vervolg bekijken. Wat is jouw mening over de vijf Razzies die de film heeft ontvangen?
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!