Nieuwe knettergekke horrorfilm valt in de smaak bij Netflix-kijkers

Films
zondag, 10 maart 2024 om 12:30
ev0pwpxvwwowsg69hocxjzs2ayn
De nieuwste horrorfilm op Netflix, Smile, heeft de harten van abonnees veroverd. Vanaf deze week kun je deze parel uit 2022 streamen op Netflix, en de film is inmiddels opgeklommen tot de top 10 van meest bekeken films.
In Smile volgen we de belevenissen van Dr. Rose Cotter, briljant vertolkt door Sosie Bacon. Op de spoedeisende hulp krijgt ze te maken met een psychische patiënt die een huiveringwekkend verhaal vertelt. De patiënt beweert gevolgd te worden door iets met een angstaanjagende glimlach, dat haar naderende dood aankondigt. Na deze schokkende gebeurtenis wordt Rose geconfronteerd met een reeks onverklaarbare en angstaanjagende voorvallen.
Wat haar patiënt in doodsangst voorspelde, lijkt zich voor haar eigen ogen te ontvouwen. De film neemt je mee op een emotionele achtbaan terwijl Rose worstelt met een overweldigende angst die haar leven beheerst. Al snel ontdekt ze dat zij en haar patiënt niet de enigen zijn die door dit duistere lot naar de dood worden gedreven.
Op Rotten Tomatoes kan de film trots zijn op een respectabele score van 78%, gebaseerd op 165 beoordelingen. Metacritic voegt zich ook bij het koor van lof met een score van 68/100, gebaseerd op 31 beoordelingen.
Hoewel sommige kijkers de film bestempelen als 'oude meuk' – serieus, de film is nog geen twee jaar oud – kunnen de meeste Netflix-abonnees de film wel waarderen. "Smile was de beste horrorfilm sinds 'Hereditary'," luidt het op X/Twitter. Momenteel staat de film op de vierde plek van meest gestreamde films op Netflix. Durf jij de confrontatie aan met de glimlach die de dood aankondigt? Bekijk snel de trailer van Smile hieronder.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!