Eerste reacties op nieuwe Netflix-serie van Game of Thrones-makers: "Slimme sci-fi thriller"

TV en Series
zondag, 10 maart 2024 om 11:30
sd6wizikf5lovs1ey3fos4wksk0
Over een kleine twee weken kunnen we eindelijk aan de slag met de langverwachte nieuwe Netflix-serie 3 Body Problem. De nieuwe sci-fi-serie van de makers van Game of Thrones, David Benioff en D. B. Weiss, is al te zien voor de Amerikaanse pers, en de eerste kritieken druppelen langzaam binnen. Wordt dit dé serie van het jaar?
Het verhaal van 3 Body Problem draait om Ye Wenjie, een astrofysicus die na de gewelddadige dood van haar vader in een complexe wereld van militaire geheimen en de jacht op buitenaards leven belandt. Vanwege haar wetenschappelijke expertise wordt ze gerekruteerd door het leger en neemt ze op een afgelegen radarbasis beslissingen met grote consequenties. Hierdoor worden hedendaagse wetenschappers geconfronteerd met de ultieme bedreiging voor de mensheid.
3 Body Problem is gebaseerd op het baanbrekende werk van de Chinese auteur Liu Cixin. Teleurgestelde Game of Thrones-fans hoeven zich dus geen zorgen te maken dat Benioff en Weiss er weer een puinhoop van maken (zoals het laatste seizoen van de populaire HBO-serie). 3 Body Problem is gebaseerd op een voltooid verhaal, dus - what can possibly go wrong?
De eerste reacties op de serie zijn gematigd positief. Variety kopt: “Game of Thrones-makers zijn meesters in het aanpassen van het onaanpasbare". TIME-magazine omschrijft de serie als “een slimme sci-fi thriller” en Gamespot noemt de serie “onvoorspelbaar”.
Maar er klinken ook negatieve geluiden - weliswaar van platformen die over het algemeen kritischer zijn dan eerder genoemde outlets, maar toch: niet iedereen is eensgezind. IndieWire noemt de serie “een mislukking”, terwijl Rolling Stone de serie omschrijft als “een grote misser”.
Helaas worden we dus vooralsnog niet veel wijzer van de eerste recensies. Op IMDb staat de serie momenteel op een score van 8.9, maar deze zal waarschijnlijk nog wel zakken naarmate meer mensen de serie hebben gezien. Netflix-kijkers moeten nog even geduld hebben; 3 Body Problem is vanaf 21 maart te streamen. Bekijk hieronder de laatste trailer van de nieuwe Netflix-serie.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!