3 Body Problem op Netflix: Alles over de nieuwe sci-fi-serie van 'Game of Thrones'-makers

TV en Series
maandag, 04 maart 2024 om 15:00
llglwcltrkygd5kyxahbbxerwco
Liefhebbers van sciencefiction en fans van het baanbrekende werk van de Chinese auteur Liu Cixin hebben reden tot vreugde. Netflix bereidt zich voor op de langverwachte tv-adaptatie van The Three-Body Problem, ontwikkeld door de makers van Game of Thrones, David Benioff en D. B. Weiss. De serie gaat in première op 21 maart 2024.
Het verhaal draait om Ye Wenjie, een astrofysicus wier leven een dramatische wending neemt tijdens de Chinese Culturele Revolutie. Na de brute moord op haar vader raakt ze verstrikt in het complexe web van militaire geheimen en de zoektocht naar buitenaards leven. Ingezet bij het leger vanwege haar wetenschappelijke achtergrond, neemt Ye beslissingen op een afgelegen radarbasis met verstrekkende gevolgen. Dit brengt een groep wetenschappers uit het heden tegenover de grootste bedreiging voor de mensheid.
De serie beschikt over een sterrencast met getalenteerde acteurs zoals Benedict Wong, Jess Hong, Jovan Adepo, Eiza González, John Bradley, Alex Sharp, Rosalind Chao, Zine Tseng, Jonathan Pryce, Ben Schnetzer en Liam Cunningham. Deze diverse cast belooft diepgang en authenticiteit aan de personages te brengen terwijl ze door de complexiteit van het verhaal navigeren.
Liu Cixins roman The Three-Body Problem kreeg internationale erkenning voor zijn verkenning van de Chinese sciencefiction. Het verhaal volgt Ye Wenjie door de Culturele Revolutie, van de dood van haar vader tot haar sleutelrol in een Chinees initiatief om contact te leggen met buitenaards leven. De impact van de roman op het wereldwijde literaire toneel blijkt uit aanbevelingen van invloedrijke figuren zoals George R. R. Martin, Mark Zuckerberg en voormalig Amerikaans president Barack Obama.
In 2020 kondigde Netflix aan The Three-Body Problem te adapteren tot een sci-fi tv-drama met de makers van Game of Thrones aan het roer. Deze adaptatie is een belangrijke stap voor Netflix, waarbij niet-Engels literair werk wereldwijd wordt omarmd. Met een verleidelijke teaser en de combinatie van uitstekend bronmateriaal, een getalenteerde cast en de creatieve visie van Benioff, Weiss en Woo, belooft "3 Body Problem" een veelbelovende toevoeging te worden aan het aanbod van Netflix.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!