Eerste seizoen van bizarre komedieserie over gestrande alien landt op Netflix

TV en Series
vrijdag, 01 maart 2024 om 20:59
ttfr3akgevq6xclqghqdyfgj0bp
De komedieserie Resident Alien is vanaf vandaag te zien in Nederland. Netflix heeft het eerste seizoen van de populaire serie, gecreëerd door Chris Sheridan en gebaseerd op de gelijknamige strip van Peter Hogan en Steve Parkhouse, toegevoegd aan hun aanbod. Met de hoofdrol voor Alan Tudyk belicht de serie het verhaal van een buitenaards wezen dat vastzit op aarde en de identiteit aanneemt van een lokale arts.
In Resident Alien wordt het rustige stadje Patience, Colorado, opgeschrikt door de crash van een buitenaards ruimteschip. De buitenaardse bezoeker, met een onuitspreekbare naam voor mensen, neemt de rol aan van Dr. Harry Vanderspeigle, de arts die hij bij de ontmoeting heeft gedood.
Zijn oorspronkelijke missie om de mensheid uit te roeien komt echter in gevaar wanneer hij onverwacht menselijke emoties begint te ervaren. Te midden van deze interne worsteling wordt Harry ook geconfronteerd met de jonge Max, de zoon van de burgemeester, die zijn ware buitenaardse verschijning kan waarnemen.
Het verhaal ontrafelt zich verder als Harry, gespeeld door Alan Tudyk, zich probeert aan te passen aan het leven op aarde. Ondanks zijn superkrachten en geavanceerde intelligentie blijft hij een buitenstaander door zijn onbegrip van sociale signalen en ongemakkelijke spraak- en gedragspatronen.
Resident Alien telt momenteel drie seizoenen. Helaas moeten we het doen met alleen het eerste seizoen. Het is nog niet duidelijk of en wanneer seizoen twee en drie ook naar Netflix zullen komen. De serie, die in 2021 van start ging, kan rekenen op een uitmuntende IMDb-score van 8.1 en een Audience Score van 97% op Rotten Tomatoes, wat doet vermoeden dat de komedieserie wel degelijk de moeite waard is. Ga jij de serie een kans geven? Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!