Kijkcijfers van nieuwe The Walking Dead-serie 'The Ones Who Live' schieten door het dak

TV en Series
vrijdag, 01 maart 2024 om 19:46
2t3hez4lkvvdqjzdykzxk1pik7v
Na meer dan een decennium blijft de The Walking Dead-franchise een aanzienlijk succes voor AMC. De zondagavondpremière van The Walking Dead: The Ones Who Live trok in Amerika in slechts drie dagen maar liefst 3 miljoen kijkers. Hiermee vestigt de serie een record als de best bekeken première van een nieuwe AMC-serie in zes jaar, sinds de première van The Terror in 2018.
De aflevering presteerde ook uitstekend op streamingdiensten. De première van The Ones Who Live is nu de meest bekeken aflevering ooit op AMC+. Hoewel specifieke cijfers niet zijn vrijgegeven, meldde AMC dat de kijkcijfers op het streamingplatform al in de eerste week de kijkcijfers voor een seizoenspremière hebben overtroffen. Ondanks de algemene daling van de kijkcijfers voor de franchise in de afgelopen vijf jaar, suggereren deze cijfers dat er nog steeds een sterke, toegewijde fanbase is voor The Walking Dead.
De spin-off verkent diepgaand het liefdesverhaal van Rick Grimes en Michonne, beïnvloed door een wereld die wordt gekenmerkt door afstand en bevolkt wordt door de doden. De officiële beschrijving van de serie legt de nadruk op de vraag of ze elkaar te midden van deze ongekende situatie zullen vinden. De onstuitbare kracht wordt vertegenwoordigd door de Civic Republic Military (CRM), de schimmige groep die Rick en Jadis jaren geleden met een helikopter evacueerde.
De cast omvat, naast Andrew Lincoln en Danai Gurira, ook Pollyanna McIntosh, die terugkeert als Jadis uit The Walking Dead, Terry O'Quinn als Beale, en Matt Jeffers en Lesley-Ann Brandt als Pearl. De The Walking Dead-franchise wordt in Nederland uitgezonden via Star Channel. Helaas laat een Nederlandse release van The Ones Who Live voorlopig nog wel even op zich wachten. Houd onze website in de gaten voor meer TWD-updates.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!