HBO lanceert vanaf maandag de langverwachte opvolger van 'House of Cards'

Films
vrijdag, 01 maart 2024 om 18:17
lp6rsgid52bilzyxwdurfszzu6m
Vanaf aankomende maandag gaat op HBO Max de nieuwe politieke dramaserie The Regime van start. Het is voor het eerst sinds House of Cards dat we eindelijk weer een hoogwaardige politieke dramaserie krijgen voorgeschoteld. Met een sterrencast onder leiding van Kate Winslet en Matthias Schoenaerts biedt deze productie, geschreven door Will Tracy en geregisseerd door Stephen Frears en Jessica Hobbs, een diepgaande blik op de interne machtsdynamiek van een hedendaags Europees regime dat binnen één jaar ineenstort.
Binnen de muren van een paleis ontvouwen zich politieke spanningen en machtsstrijd. De cast, met Kate Winslet en Matthias Schoenaerts in de hoofdrollen, belooft een meeslepende ervaring te worden, ondersteund door getalenteerde medespelers zoals Guillaume Gallienne, Andrea Riseborough, Martha Plimpton en Hugh Grant. De veelbelovende zesdelige miniserie gaat op 4 maart in première.
The Regime wordt niet alleen geleid door een indrukwekkende cast, maar ook door een getalenteerd productieteam. Will Tracy, als showrunner en schrijver, staat aan het roer als uitvoerend producent, samen met namen als Frank Rich, Tracey Seaward, Kate Winslet, Stephen Frears en Jessica Hobbs. Het schrijversteam bestaat uit Seth Reiss, Sarah DeLappe, Gary Shteyngart, Jen Spyra en Juli Weiner.
Met de opkomst van hoogwaardige politieke drama's lijkt The Regime goed gepositioneerd om aan deze vraag te voldoen. Na het teleurstellende laatste seizoen van Netflix's House of Cards, het inmiddels geannuleerde Designated Survivor, en in afwachting van het tweede seizoen van The Night Agent, lijkt HBO op het juiste moment te pieken met de nieuwe politieke miniserie.
Hoewel we dit keer niet afreizen naar Washington en plaatsnemen in het Witte Huis, vertelt The Regime een fictief verhaal, maar daarom niet minder spannend. Bekijk hieronder de trailer. Ga jij de nieuwe serie een kans geven?
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!