Britse thrillerserie over berucht Iers Magdalena-gesticht maakt indruk: "Hartverscheurend"

TV en Series
maandag, 26 februari 2024 om 13:00
iswqocc80wnqwodjyhchhxim9hv
Met de immense populariteit van Harlan Coben-series, zoals Fool Me Once, komt SkyShowtime nu met hun eigen mysterieuze Britse thrillerserie, The Woman in The Wall. In de Verenigde Staten is de nieuwe serie al te zien en werd goed ontvangen. De serie kan rekenen op een IMDb-score van 7.2, en kijkers laten nu al via sociale media weten uit te kijken naar een tweede seizoen.
The Woman in The Wall draait om Lorna Brady, een vrouw uit het kleine, fictieve Ierse stadje Kilkinure. Op een ochtend ontdekt ze een lijk in haar huis. Lorna heeft geen idee wie de dode vrouw is en twijfelt of ze zelf mogelijk verantwoordelijk zou kunnen zijn voor de onverklaarbare moord. Lorna heeft al een lange geschiedenis van slaapwandelen, waardoor ze een groot deel van haar leven heeft doorgebracht in de beruchte en controversiële Magdalena-gestichten.
De Magdalena-gestichten in Ierland, ook wel bekend als Magdalena-wasserijen, waren instellingen die gewoonlijk werden geleid door rooms-katholieke orden en die actief waren van de 18e tot het einde van de 20e eeuw. Ze dienden ogenschijnlijk om "gevallen vrouwen", zoals vrouwen die zwanger werden buiten het huwelijk, of jonge meisjes en tieners zonder familie, onderdak te bieden. Ze moesten werken zonder vergoeding en werden slecht behandeld, terwijl de instellingen grote commerciële wasserijen exploiteerden en diensten verleenden aan klanten buiten hun vestigingen.
De serie is bedacht en geschreven door Joe Murtagh, die ook heeft meegewerkt aan de Netflix-film The Kitchen. Naast Wilson zien we Daryl McCormack (Good Luck to You, Leo Grande), Simon Delaney (The Conjuring 2), Philippa Dunne (Bodies), en vele anderen. The Woman in The Wall krijgt lovende recensies en kijkers snakken zelfs al naar een tweede seizoen. De serie is nu te zien via Skyshowtime. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!