Deze Poolse misdaad-serie knalt van je scherm met het derde seizoen al in aantocht

TV en Series
zondag, 25 februari 2024 om 18:59
3w5z3oaljt7aoel9o7omf25dxyj
Stap in de mysterieuze wereld van The Mire (Rojst), waar regisseur Jan Holoubek de touwtjes in handen heeft van deze spannende Poolse misdaadserie. Met twee succesvolle seizoenen achter de rug, staat het derde seizoen te trappelen om op 28 februari Netflix te veroveren.
In een naamloos provinciestadje in West-Polen, waar zelfs Google Maps het moeilijk heeft om het te pinnen, speelt Rojst zich af. Het woord "rojst," wat klinkt als een bijzondere cocktail, betekent eigenlijk een vegetatieve moerasgemeenschap. En raad eens? Het is de perfecte omschrijving van de sfeer in deze serie. Denk aan drassige gebieden, schemerige intriges, en personages die vastzitten in een modderpoel van problemen.
Seizoen één, gezet in 1984 tijdens de Poolse Volksrepubliek, opent de deuren naar een donkere onderwereld met een brute moord op een prostituee en een lokale communistische activist. Journalisten Witold Wanycz en de nieuwkomer Piotr Zarzycki (die net is overgekomen van Krakau met zijn zwangere vrouw in tow) graven in deze smerige zaak en ontrafelen een web van connecties tussen de onderwereld en de bovenwereld.
In Seizoen twee, Rojst '97, duiken menselijke overblijfselen op, inclusief het lichaam van tiener Daniel Gwitt. Terwijl de politie dit onderzoekt, keert Piotr Zarzycki terug om de boel op te schudden. Ondertussen graaft journalist Witold Wanycz (je weet wel, die kerel met het neusje voor nieuws) in zijn geheugen en trekt oude geheimen uit de Gronty-bossen naar boven.
En nu, tromgeroffel, want seizoen drie staat voor de deur met de pakkende titel The Mire Millennium. Verwacht onverwachte confrontaties, mysterieuze wendingen, en geheimen die harder knallen dan champagnekurken op oudejaarsavond. De Gronty-bossen houden meer vast dan je denkt, en het is aan de personages om de blubberige waarheid te ontrafelen.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!