Netflix komt met nieuwe dramaserie gebaseerd op Tom Wolfe's 'A Man is Full'

TV en Series
zondag, 25 februari 2024 om 14:57
qwhv4bdchpzrkoe1q8066sl3i7n
Netflix brengt binnenkort een nieuwe dramaserie genaamd A Man is Full naar het scherm, gebaseerd op het gelijknamige boek van Tom Wolfe. De serie, bestaande uit zes afleveringen, wordt geleid door niemand minder dan Jeff Daniels en Diane Lane, gecreëerd door David E. Kelley en geregisseerd door Regina King.
A Man is Full werpt een fascinerende blik op de botsing tussen bedrijfsbelangen en politieke intriges als de Atlantische vastgoedmagnaat Charlie Croker, gespeeld door Jeff Daniels, zijn imperium verdedigt tegen de dreiging van faillissement. Diane Lane neemt de rol op zich van Martha Croker, zijn eerste vrouw, die probeert haar sociale status te handhaven te midden van de neergang van haar man.
Op 4 november 2021 kondigde Netflix officieel aan dat A Man is Full groen licht kreeg als serie, gebaseerd op Tom Wolfe's roman. David E. Kelley en Regina King staan aan het roer als creatieve krachten en dienen ook als uitvoerend producenten, samen met Reina King en Matthew Tinker. De productie is in handen van Royal Ties Productions en David E. Kelley Productions. De serie kan naast Daniels en Lane rekenen op een uitgebreide sterrencast zoals Lucy Liu, Bill Camp, William Jackson Harper, Tom Pelpherey, Sarah Jones, en vele anderen.
In het boek van Tom Wolfe volgen we verschillende personages, zoals Charles "Cap'm Charlie" Croker, een vastgoedmagnaat uit de high society van Atlanta die plotseling met faillissement wordt geconfronteerd; Martha Croker, zijn vrouw, die tracht haar sociale status te handhaven zonder haar echtgenoot; Ray Peepgass, die illegaal probeert te profiteren van Croker's ondergang; Roger "Too White" White II, een vooraanstaande zwarte advocaat; en Conrad Hensley, een jonge gevangene die Stoïcijnse filosofie ontdekt.
Het verhaal begint met het gerucht over de vermeende verkrachting van een jonge blanke erfgename door de zwarte supersteratleet Fareek "The Cannon" Fanon. Hoewel het incident zelf niet direct van invloed is op de levens van de personages, heeft het potentieel om raciale onrust in grootstedelijk Atlanta te veroorzaken een diepgaand effect op al hun levens. Lokale politiek en zakelijke belangen worden erbij betrokken, waaronder de president van de bank waaraan Croker schulden heeft, de voormalige broederschapsgenoot van Roger Too White (nu burgemeester van Atlanta), en de gehele 'respectabele' Atlantische samenleving.
Of de serie het originele werk tot in detail zal volgen moet nog blijken, maar de verwachtingen zijn in ieder geval al hoog gespannen. Het boek biedt een solide basis voor een spannend verhaal. A Man is Full verschijnt later dit jaar al heeft de streamingdienst nog geen exacte datum geprikt. Ook is het nog even afwachten tot de eerste trailer. Houdt onze website en social media in de gaten voor meer updates over de nieuwe Netflix-serie A Man is Full.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!