Psychologische thriller uit 2023 met Nicolas Cage vanaf vandaag nieuw op Netflix

Films
vrijdag, 01 maart 2024 om 16:20
275krebqiob7jbyjfol3bh19iqc
De psychologische thriller Sympathy for the Devil, geregisseerd door Yuval Adler en geschreven door Luke Paradise, is nu te zien op Netflix. De bioscoopfilm uit 2023 kan rekenen op een fenomenale acteerprestatie van Hollywood-legende Nicolas Cage als The Passenger en Joel Kinnaman die achter het stuur kruipt als The Driver.
Het verhaal begint met David Chamberlain, vertolkt door Joel Kinnaman, een aanstaande vader die haastig naar het ziekenhuis rijdt waar zijn vrouw aan het bevallen is. Echter, de alledaagse gebeurtenissen nemen een sinistere wending wanneer een mysterieuze vreemdeling, bekend als The Passenger en gespeeld door Nicolas Cage, met geweld zijn auto binnenkomt.
Een surrealistisch spel begint wanneer The Passenger David dwingt een kaart te kiezen onder dreiging van een vuurwapen - een schoppenaas, die mysterieus al in de zak van The Passenger blijkt te zitten. Wat volgt is een nachtmerrieachtige roadtrip waar David, bevreesd voor zijn leven, wordt gedwongen te rijden door The Passenger. The Passenger, met huiveringwekkende intensiteit vertolkt door Nicolas Cage, onthult weinig over zichzelf en bespot in plaats daarvan de wanhopige pogingen van David om sympathie te wekken door over zijn familie te praten.
Ontsnappingspogingen van David blijken vruchteloos, variërend van mislukte signalen om hulp bij tankstations tot gewelddadige confrontaties met wetshandhavers. The Passenger, een sfeer van mysterie behoudend, plaagt David met cryptische toespelingen op een gedeeld verleden, terwijl de uiteindelijke bestemming in nevelen gehuld blijft.
Met meesterlijke vertolkingen van Cage en Kinnaman, biedt Sympathy for the Devil een spannende psychologische thriller die ongetwijfeld weer goed gaat scoren op Netflix. Hoewel niet het beste werk van Cage en een plot dat soms zichzelf een beetje verliest, is het een aangename toevoeging aan het Netflix-aanbod. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!