Langverwachte filmepos van 'The Godfather'-regisseur Ford Coppola verschijnt mogelijk dit najaar

Films
vrijdag, 01 maart 2024 om 17:00
tyjyk4ij7cwvon2ovcxdryffr9k
Francis Ford Coppola, de legendarische regisseur van The Godfather, staat op het punt zijn langverwachte filmepos Megalopolis uit te brengen. Met een indrukwekkend, zelf gefinancierd budget van meer dan $120 miljoen, werd de productie voltooid in maart 2023 en staat nu gepland voor release later dit jaar. Onlangs werd de eerste officiële teaser onthuld, die, hoewel spaarzaam met details, de titel van de film en een intrigerend beeld van een verwoeste stad bevatte.
Deadline heeft nu bevestigd dat Francis Ford Coppola's Megalopolis een grootschalige IMAX-release in het najaar zal krijgen. De vraag rijst of Coppola van plan is om de film te presenteren op het Cannes Film Festival, aangezien dat volgens recente informatie zijn doel is. Coppola deelde drie weken geleden via zijn Instagram-account het titelbeeld van Megalopolis, waardoor fans hoopvol uitkijken naar een binnenkort te verschijnen trailer.
De sterrencast van de film bestaat uit indrukwekkende namen zoals Adam Driver, Aubrey Plaza, Giancarlo Esposito, Laurence Fishburne, Chloe Fineman, Dustin Hoffman, Shia LaBeouf, Nathalie Emmanuel, Jason Schwartzman en Jon Voight.
De officiële beschrijving van Megalopolis luidt: “In New York is een vrouw, Julia Cicero, verdeeld tussen loyaliteit aan haar vader, Frank, die een klassiek wereldbeeld heeft, en haar architect-minnaar, Caesar, die progressiever is en klaar is voor de toekomst. Hij wil New York City herbouwen als een utopie na een verwoestende ramp."
Het is nog niet duidelijk wanneer de film in Nederland te zien zal zijn, maar aangezien de film dit najaar uitkomt, is het aannemelijk dat we tijdens de feestdagen in december kunnen gaan genieten van Megalopolis. Een eerste trailer zal ook nog wel even op zich laten wachten, dus verder dan een beschrijving, de cast en een logo is er helaas nog niets bekend.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!