Bovennatuurlijke dramafilm van 'The Last 10 Years'-regisseur vanaf vandaag nieuw op Netflix

Films
donderdag, 29 februari 2024 om 21:12
paras
Als een van de meest bekwame regisseurs in de Japanse cinema bouwt de getalenteerde regisseur Michihito Fujii met de film The Parades voort op het succes van zijn eerdere kaskraker, The Last 10 Years. Met een getalenteerde cast en een uitmuntende crew weet Fujii op meesterlijke wijze een ontroerend verhaal te vertellen dat diep ingaat op de emoties van overledenen jegens hun achtergebleven geliefden. De film is nu te zien op Netflix.
Het verhaal begint met Minako (Masami Nagasawa) die wakker wordt op een met puin bezaaid strand. Terwijl ze op zoek gaat naar haar zoon Ryo, stuit ze op een gevarieerde groep, waaronder een jonge man genaamd Akira (Kentaro Sakaguchi), voormalig yakuza-lid Shori (Ryusei Yokohama) en ex-filmproducent Michael (Lily Franky). Ze realiseert zich al snel de schokkende waarheid dat ze is overleden.
Ook haar nieuwe metgezellen zitten vast tussen werelden, niet in staat om verder te gaan vanwege onafgewerkte zaken met de levenden. Ondanks de worsteling om deze nieuwe realiteit volledig te accepteren, neemt Minako deel aan een maandelijkse The Parades, een bijeenkomst waar de doden op zoek gaan naar de mensen die ze hopen weer te zien, terwijl ze onderweg meer te weten komt over haar mede-overleden reisgenoten.
Masami Nagasawa, bekend om haar overtuigende werk in Our Little Sister en MOTHER, levert een authentieke en krachtige prestatie in haar hoofdrol als Minako. Ze beeldt op vaardige wijze een personage uit dat vrede vindt met haar eigen dood, wanhoop navigeert en vriendelijkheid toont aan haar nieuwe metgezellen en degenen die nog in leven zijn. The Parades is nu te zien op Netflix. Bekijk hieronder de trailer.
Yojiro Noda (RADWIMPS), bekend van de muziek achter een van de meest populaire anime-films in Japan, Your Name, componeerde zowel het themalied Gesture of the Waves als de volledige soundtrack voor The Parades. Kentaro Sakaguchi, winnaar van de Best Artist bij de Asia Artist Awards 2023, vertolkt Akira, de jonge literatuurliefhebber. Ryusei Yokohama speelt de rol van de voormalige yakuza, Shori. Shinobu Terajima en Tetsushi Tanaka spelen respectievelijk Kaori, een café-eigenaar, en Tanaka, een voormalige bankier.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!