Nieuwe aangrijpende sci-fi met Adam Sandler vanaf vandaag te zien op Netflix

Films
vrijdag, 01 maart 2024 om 10:48
9zfnrs58ttnvf3utagd0usjluxa
In de nieuwe aangrijpende Netflix-film Spaceman zien we Adam Sandler in de huid kruipen van de eenzame astronaut Jakub, ver verwijderd van de aarde. Geïnspireerd door Jaroslav Kalfařs roman Spaceman of Bohemia belooft de film, geregisseerd door Chernobyl-regisseur Johan Renck, een aangrijpende verkenning van het menselijk bestaan in de ruimte en markeert het een frisse verandering in Sandlers gebruikelijke komische oeuvre.
Op de rand van het zonnestelsel, zes maanden in een eenzame onderzoeksmissie, ontdekt Jakub een schokkende realiteit over zijn achtergebleven huwelijk met Lenka (gespeeld door Carey Mulligan). Deze onthulling stuurt Jakub op een emotionele odyssee, waarbij de film zijn hoogtepunt bereikt wanneer hij een onverwachte metgezel ontmoet - Hanuš, een buitenaards wezen met de stem van acteur Paul Dano. Jakub en Hanuš proberen samen de breuk met Lenka te begrijpen en te herstellen, waardoor Spaceman niet alleen een verkenning van de kosmos wordt, maar ook van de menselijke ziel en de complexiteit van relaties.
Spaceman begon als een bescheiden kort verhaal tijdens Kalfařs laatste jaar op de universiteit. Van een eenvoudige clou over een astronaut die een telefoontje kreeg over een naderende scheiding, transformeerde het verhaal tot een episch kosmisch avontuur. De film belicht niet alleen de persoonlijke worstelingen van Jakub, maar ook de tijdloze aspecten van liefde, ruimte en Kalfařs eigen Tsjechische erfgoed.
Adam Sandler is voornamelijk bekend van zijn komische rollen in films als 50 First Dates, Click, Grown Ups, en sprak hij de stem in van de Netflix-animatiefilm LEO. Met zijn rol als de eenzame astronaut Jakub in Spaceman laat de acteur zien meer in zijn mars te hebben dan alleen plat vermaak. De emotionele sciencefictionfilm is vanaf vandaag te zien op Netflix. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!