Dystopische sci-fi met Arrow-acteur Stephen Amell vanaf vandaag nieuw op Netflix

Films
woensdag, 28 februari 2024 om 1:00
ks1httwr3so7wtdrgo7evd6wmfp
Het langverwachte vervolg op de dystopische sciencefictionfilm Code 8 uit 2019 is nu beschikbaar op Netflix. Code 8: Part II speelt zich af in een wereld waar 4 procent van de bevolking wordt geboren met bovennatuurlijke gaven. In plaats van bewonderd te worden als superhelden, worden deze individuen met 'power-enabled' vermogens gediscrimineerd en leven ze in armoede, vaak gedwongen tot een leven van misdaad.
Het personage Connor Reed, gespeeld door de getalenteerde acteur Robbie Amell, is een jongeman met bovennatuurlijke krachten die wordt misleid door Garrett, vertolkt door Arrow-acteur en tevens de neef van Robbie, Stephen Amell. Garrett helpt Connor zijn krachten te verfijnen om misdaden te plegen in opdracht van een drugsbaron, terwijl een gemilitariseerde politie-eenheid hen op de hielen zit.
In Part II zien we Connor als een conciërge die probeert afstand te nemen van Garrett. Echter, wanneer een veertienjarig meisje genaamd Pav (gespeeld door Sirena Gulamgaus) het doelwit wordt van corrupte politieagenten na het onderzoeken van de onrechtmatige dood van haar broer, wordt Connor gedwongen opnieuw samen te werken met Garrett, de persoon die zijn leven verwoestte, om het jonge meisje te helpen.
Hoewel het eerste deel geen hoogvlieger was, kan de film op een matige IMDb-score van 6.3 rekenen. Het is dus afwachten of Part II het origineel zal overtreffen of toch een mogelijk fiasco blijkt te zijn. Het is wellicht verstandig om eerst het origineel te bekijken, aangezien Code 8: Part II een direct vervolg is. Bekijk hieronder de trailer. Ga jij de film een kans geven? Of ben jij na de eerste film afgehaakt?
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!