Spannende miniserie met 'Dr. Who'-ster David Tennant is een verborgen parel op Netflix

TV en Series
zaterdag, 09 maart 2024 om 13:00
3wxbmgjkihaluisuwvylcoimnmn
Als je op zoek bent naar een nieuwe binge-worthy serie op Netflix, zoek dan niet verder! De dramatische thriller Inside Man is een verborgen parel die je met open mond achterlaat. Ontwikkeld door niemand minder dan Steven Moffat, de briljante geest achter Sherlock, heeft deze vierdelige miniserie alles in huis voor een vermakelijke bingesessie.
In de hoofdrollen vinden we Dr. Who-ster David Tennant (die later dit jaar naar Nederland komt!) als Harry Watling, een Britse dominee die zich in een netelige situatie bevindt. Naast hem schittert Stanley Tucci als Jefferson Grieff, een voormalige criminologieprofessor op death row in een gevangenis in Arizona.
Het verhaal draait om Grieff, die ondanks zijn duistere verleden als moordenaar, zichzelf opwerpt als de go-to man voor cold cases, proclamerend dat "iedereen een moordenaar is." Het krijgt echter een onverwachte wending wanneer een geheugenstick met pikant materiaal het leven van Watlings tienerzoon Ben op zijn kop zet. Het geheel wordt nog spannender wanneer Janice Fife, gespeeld door Dolly Wells, Bens wiskundelerares, ongewild in de situatie verzeild raakt. Voeg daar Lydia West aan toe als Beth Davenport, een misdaadjournaliste, en je hebt een explosieve mix van intriges, leugens en onverwachte wendingen.
Laten we ook niet vergeten wat Steven Moffat te zeggen had over een mogelijk tweede seizoen van Inside Man. De regisseur zei vorig jaar in gesprek met de BBC Radio 4's Today show: “Het verhaal zal eindigen na vier afleveringen,” zo verklaarde hij. "Wat betreft het idee om een soort vervolg te maken? Ik weet het op dit moment niet.” Daar voegt Moffat aan toe dat de beslissing voornamelijk afhangt van het succes van de serie. "Het is niet echt aan mij, en het ligt niet aan de omroepen – het ligt eigenlijk aan het publiek, nietwaar?”
Laat je verrassen door de onthullingen, de sublieme acteerprestaties en de unieke stijl van Moffat. Inside Man is niet zomaar een serie; het is de verborgen parel op Netflix die je absoluut niet wilt missen. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!