Nintendo en Illumination werken aan nieuwe Super Mario Bros.-film

Films
zondag, 10 maart 2024 om 15:00
dko3qnct0kb1grelfpmtgxjre0q
illumination en Nintendo slaan opnieuw de handen ineen na het succes van The Super Mario Bros.-film. De nieuwe film zal vanaf april 2026 in de bioscopen verschijnen, zo meldt Variety. De film wordt geproduceerd door Chris Meledandri, de kracht achter Illumination, en Shigeru Miyamoto, de vertegenwoordigende directeur en medeoprichter van Nintendo, een icoon in de game-industrie.
De regie van de film is toevertrouwd aan Aaron Horvath en Michael Jelenic, het duo achter The Super Mario Bros. Movie. Het script wordt geschreven door Matthew Fogel, die eerder verantwoordelijk was voor het scenario van de eerste film.
In 2023 bracht The Super Mario Bros. Movie een frisse kijk op de avonturen van de legendarische Italiaans-Amerikaanse broers Mario en Luigi. De film kon rekenen op een sterrencast met namen als Chris Pratt, Anya Taylor-Joy, Charlie Day, Jack Black, Keegan-Michael Key, Seth Rogen en Fred Armisen. Het is nog niet bevestigd welke castleden terug zullen keren voor de nieuwe film.
Het verhaal van de eerste film concentreerde zich op de oorsprong van de broers Mario en Luigi, die als loodgieters in Brooklyn een nieuw bedrijf begonnen. Na een ongelukkig incident werden ze gescheiden en belandden ze in verschillende koninkrijken: Mario in het Mushroom Kingdom, geregeerd door Princess Peach, en Luigi in de Dark Lands, onder het bewind van de kwaadaardige Koopa-koning Bowser.
Een post-creditscène uit The Super Mario Bros. Movie zou mogelijk al een hint kunnen bevatten over het verhaal van de nieuwe film. Zo zien we een eenzaam Yoshi-ei dat achtergelaten is in Brooklyn, wat de mogelijkheid opent voor de introductie van de geliefde groene dinosaurus in de tweede film. De makers nemen bewust niet het woord "sequel" in de mond, wat erop duidt dat het aannemelijk is dat wellicht een van Mario’s vrienden de ster zal zijn van de nieuwe film.
Voor nu kun je The Super Mario Bros. Movie streamen op Prime Video. Wie hoop jij dat de ster zal worden van de nieuwe film? Of hoop jij op een vervolg van de avonturen van Mario en Luigi?
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!