Jean-Claude Van Damme schittert in de gloednieuwe actiefilm 'Darkness of Man'

Films
maandag, 25 maart 2024 om 22:00
claud
The Muscles from Brussels is terug! Jean-Claude Van Damme schittert sinds lange tijd eindelijk weer in een gloednieuwe adrenaline pompende actiefilm. De eerste trailer van Darkness of Man is zojuist onthuld. In de film vertolkt Van Damme de rol van een voormalig overheidsagent die de taak heeft gekregen om een kind te beschermen wiens moeder is vermoord door meedogenloze criminelen.
Darkness of Man wordt geregisseerd door James Cullen Bressack, die eerder films als Hot Seat, Fortress en Beyond the Law heeft gemaakt. Bressack schreef het scenario, gebaseerd op een origineel verhaal dat hij samen met Van Damme heeft bedacht, samen met Alethea Cho. De film heeft ook rollen voor Kristanna Loken, Emerson Min, Spencer Breslin, Kirk "Sticky Fingaz" Jones en Shannen Doherty.
Darkness of Man komt op 21 mei digitaal uit in de VS, het is niet duidelijk waar en wanneer de film in Nederland te zien zal zijn. Bekijk hieronder de officiële trailer.
De officiële beschrijving van de film luidt: "Russell Hatch (Jean-Claude Van Damme) is een uitgerangeerde voormalige Interpol-agent die zich heeft voorgenomen om de zoon van een informant te beschermen die jaren eerder is omgekomen tijdens een mislukte inval. Wanneer meedogenloze straatbendes een allesomvattende territoriumoorlog beginnen en het kind in het middelpunt belandt, zal Hatch niets nalaten om hem veilig te houden en iedereen te bestrijden die hem in de weg staat."
Van Damme staat bekend om zijn rollen in tal van actiefilms uit de jaren 1980 en 1990, waaronder Bloodsport, Kickboxer, Double Impact, Universal Soldier, Street Fighter, Maximum Risk en nog veel, heel veel meer. Hoewel hij Jean Clawed insprak in Minions: The Rise of Gru uit 2022 en enkele cameo's als zichzelf heeft gemaakt in een handvol televisieprojecten, heeft Van Damme geen actiefilm meer gemaakt sinds The Last Mercenary uit 2021.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!